joi, februarie 02, 2012

Alarmant: Dupa Twitter si Google a inceput sa cenzureze. Se termina libertatea pe internet?

O schimbare majora s-a produs in serviciul Google, Blogger - platforma de blogging de la gigantul american. Compania s-a hotarat sa blocheze anumite blog-uri daca acestea violeaza legile anumitor tari. Blocarea se va face numai pentru tara care solicita acest lucru. 

Aceasta schimbare in politica Google a ingrijorat foarte multi oameni care au sustinut ca politica asata lasa loc guvernelor dictatoriale sa se foloseasca de legilor lor care ingradesc libertatea de exprimare pentru a opri blogurile unor protestatari sau chiar pentru a opri revolutii (este binecunoscut faptul ca in desfasurarea revolutiilor din "primavara araba" si nu numai - a se vedea revolutia din Republica Moldova -  internetul a jucat un rol foarte important in mobilizarea protestatarilor).

Site-ul de micro blogging Twitter a adoptat o politica asemanatoare acum cateva zile, pentru a se plia pe legile din fiecare tara. 

Grupul care militeaza pentru libertatea pe internet au declarat: "Din nefericire aceasta schimbare marcheaza un nou trend in politica companiilor care ofera servicii online, un tred care este in defavoarea tuturor si care favorizeaza regimurile dictatoriale". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu