sâmbătă, octombrie 27, 2012

Copilul, cel mai minunat dar

Copilul – trei silabe unite într-un singur cuvânt- ce simplu pare să-l rosteşti… Dar câţi dintre noi simt vibraţia înaltă a acestui cuvânt? Prea puţini, din păcate, sunt, în zilele noastre, cei care pot cuprinde în sufletul lor vibraţia acestui cuvânt.Copilul este cel mai minunat dar pentru viitorii părinţi. E încununarea iubirii dintre un bărbat şi o femeie, e desăvârşirea acesteia, cel mai sublim dar de la Divinitate pentru tine, FEMEIE MINUNATĂ ŞI BINECUVÂNTATĂ. Ţi-l doreşti atât de mult pentru că, deja îl iubeşti numai când rosteşti acest cuvânt.
E suficientă simpla lui prezenţă în gândurile tale pentru ca apoi să-l ai în viaţa ta. Imaginea lui, creată în mintea ta, îi dă naştere în interiorul tău atunci când învălui totul în, cu şi prin iubire deplină. Atunci copilul apare ca să îl simţi în sufletul tău, în corpul tău, în întreaga ta fiinţă. O, ce minunată minune se petrece atunci cu tine, când ajungi să-i simţi uşoarele bătăi, din ce în ce mai năzdrăvane şi misterioase! Abia aştepţi să-l vezi, să-l ţii în braţe şi să-l cuprinzi cu iubirea ta nemărginită. Şi iată, clipa mult dorită a sosit. Este chiar aşa cum te aşteptai? Bineînţeles că nu, mintea ta e atât de limitată să poată cuprinde imaginea reală a ceva atât de fumos şi măreţ. Şi îl priveşti necontenit încercând să pătrunzi în fiinţa lui atât de mică, dar mare, pentru a-l descoperi. Fii liniştită, îţi trebuie timp îndelungat să-l cunoşti, iar atunci când vei crede că ai reuşit, el va pleca de lângă tine pentru a se manifesta pe deplin.
Mânuţa lui în mâna ta e ca o pană pe o pernă, iar atingerea lui e ca o mângâiere pentru tine. Privirea lui, atât de sinceră, îţi vorbeşte de fiecare dată când te vede şi-ţi spune: Mamă, te iubesc mult! Am încredere în tine. Am nevoie de tine. Te vreau mereu lângă mine. Eşti lumea lui, esti sursa lui de viaţă, eşti totul pentru el. Câtă lumină pe feţişoara lui de fiecare dată când te zăreşte… îţi dai seama ce însemni tu pentru el? Ce altă fiinţă te mai poate iubi atât de mult? De aceea trebuie să fii cu adevărat fericită şi împlinită, căci pentru nimeni nu reprezinţi ce reprezinţi pentru copilul tău. Un zâmbet mai sincer ca al lui şi un glas cristalin, ce-ţi încântă văzul şi auzul, nu vei mai întâlni niciunde, mai ales atunci când te strigă MAMA. Un cuvânt cu o aşa de mare încărcătură afectivă şi responsabilitate în acelaşi timp.
Tu, cea care deja ai copil, sunt sigură, că mă înţelegi pe deplin, iar pentru tine, cea care nu-l ai, dar ţi-l doreşti atât de mult, el există, dar nu într-o formă palpabilă. Iar această existenţă a lui ţi se datorează numai ţie. E suficient să-i conturezi imaginea, să crezi cu adevărat în potenţialul tău matern, să conştientizezi ce înseamnă el pentru tine şi să ai răbdare, căci atunci când te va considera pregătită, va veni!
Petrece cât mai mult timp cu copilul tău şi el, cu siguranţă, se va simţi iubit, joacă-te cu el şi vei redescoperi minunata lume a copilăriei, vorbeşte-i de Dumnezeu şi el va deveni virtuos! Ecuaţia iubirii pentru copil se rezolvă prin asigurarea nevoii de afecţiune, implicându-te în cât mai multe din activităţile sale şi astfel vei fi uimit/ă câte poţi învăţa de la copilul tău sau de la copilul din preajma ta, căci:
Copilul te învaţă să trăieşti lipsit de griji,
Copilul te învaţă să zâmbeşti cu adevărat,
Copilul te învaţă să fii sincer,
Copilul te învaţă să dăruieşti,
Copilul te învaţă să ierţi,
Copilul te învaţă să iubeşti  necondiţionat,
Copilul te învaţă să fii OM!
Autor: Ancuta Scintei
Sursa: Glasul Iubirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu