vineri, noiembrie 30, 2012

Povestea fabuloasa a unui fost scafandru in tancuri petroliere! Vindeca prin muzica suflete ranite, dupa ce i-a murit fiica!

Gheorghe Iovu - "Trecerea timpului" - "Trecerea timpului"

Gheorghe Iovu - Lacrimi pentru Diana


Muzica lui Gheorghe Iovu a devenit terapie fizica si sufleteasca pentru sute de oameni. Originar din Timisoara, barbatul face senzatie pe internet prin compozitiile lui, despre care spune ca sunt vindecatoare.

Unde te poarta cararile vietii! Dupa ce si-a riscat viata, timp de 30 de ani, pe un tanc petrolier, unde a lucrat ca scafandru, Gheorghe Iovu a avut o revelatie! Fara niciun pic de legatura cu ceea ce facuse anterior, s-a apucat brusc de muzica! Si nu orice muzica, ci una “tamaduitoare”.
“Am descoperit spontan aceasta pasiune, imediat dupa ’90, atunci cand mi-am cumparat un sintetizator si m-am apucat de treaba intr-una dintre camerele casei, plina cu icoane. Dar nu este vorba doar de asta. E vorba de inspiratie divina, caci fara credinta nu as putea sa creez asa ceva. E ceva care vine de-acolo, de Sus”, a declarat Gheorghe Iovu pentru CANCAN.ro
Barbatul sustine ca muzica lui naste minuni, si vindeca chiar si afectiuni pentru care nu exista solutii medicale. “Prin muzica mea am reusit sa ridic in picioare si s-o fac sa mearga pe o femeie caruia ii cazuse ceva in cap si paralizase”, a mai spus compozitorul. De altfel, Iovu este singurul roman care a obtinut o diploma de meloterapeut.
Lumea a inteles ca munca artistului este foarte speciala, astfel se explica ca salile din toata tara unde acesta obisnuieste sa tina spectacolele sunt pline pana la refuz.

Iar pentru cei care nu apuca sa ajunga sa-l asculte, acesta a publicat pe internet multe piese, astfel incat acestia sa se poata trata si de afectiuni mai “populare” stand pur si simplu in fotoliu.
De exemplu, pentru cei care sufera de insomnie, Iovu recomanda un volum de melodii “Best of meditation”, pentru depresii “Simfonia sufletului”, pentru deceptii in dragoste “Flori de duduiana”, iar pentru dureri de cap “Trecerea timpului”. De altfel, acest volum a fost produs in memoria fiicei lui, Diana, disparitie care l-a marcat profund.

Prima caseta audio semnata de Gheorghe Iovu a a aparut in 1995, si s-a intitulat “Muzica terapeutica”. Succesul l-a determinat sa scoata apoi albume pe banda rulanta. Insa cel mai special dintre ei pare a fi “Trepte de lumina”, produs in 2001. Atunci cand una dintre compozitiile sale a fost introdusa alaturi de lucrarile altor compozitori romani din Romania si strainatate, in CD-ul “Noua Romanie”, editat in Statele Unite. In acelasi an, socat de evenimentele de la 11 septembrie de la New York si Washington, a editat un alt album, denumit “No more tears”, dedicate presedintelui namerican Georghe Bush. Iar americanii par ca-l apreciaza la fel de mult.

“Am cantat prin mai multe centre medicale din New York, iar lumea se ridica in picioare si ma intreaba unde am stat ascuns pana acum, ca sunt un om special pe Pamant”, ne-a mai marturisit Iovu.
Despre talentul lui s-a auzit pana in Japonia! “A venit o doamna nipona care suferea de depresie si s-a tratat cu piesa <Fericire>", sustine compozitorul.
Sursa: CANCAN.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu