marți, iulie 30, 2013

Arcul lui Galerius, împăratul dac al Romei - dovezi FOTO ale continuității dacice


Arcul lui Galerius din Salonic (Grecia) este una dintre cele mai puternice dovezi ale faptului că dacii nu au dispărut din istorie după războaiele cu Traian, așa cum diverși incompetenți și multiple cozi de topor doresc să ne convingă!
La aproximativ 200 de ani de la cucerirea unei părți din Dacia de către romani și la câteva decenii după retragerea romanilor din Dacia, regăsim aici aceleași figuri de daci, cu același tip de îmbrăcăminte, arme și draconul dacic, precum pot fi văzute și pe columna lui Traian. Mai mult decât atât, dacă pe Columna lui Traian dacii apar ca învinși, aici dacii apar ca învingători alături de împăratul roman Galerius, de origine dacă.

"Arcul lui Galerius a fost ridicat de Senatul roman în jurul anului 304 e.n., pentru a glorifica victoria cezarului Galerius Valerius Maximus asupra perșilor, câștigată în anul 297 e.n., cu ajutorul trupelor de daci, compatrioții săi. Metopele monumentului îi prezintă pe daci ca factor principal în câștigarea victoriei, fapt recunoscut de toți cercetătorii, începand cu profesorul danez K.F. Kinch, a cărui lucrare constituie piatra de temelie pentru studiile celorlalti." (Fragment din „Dacii de-a lungul mileniilor”, de Dumitru Balasa)
......................................................................
În călătoria pe care am făcut-o în Grecia împreună cu Valentin Roman în demersul nostru vizând realizarea filmului documentar "Pe urmele tracilor" am ajuns și la Salonic pentru a filma acest impozant monument. Într-adevăr, dacii ocupă un loc dominant, importanța lor fiind clar subliniată de basoreliefuri. Chiar dacă sunt alte mâini de artiști plastici care au lucrat la el, se recunosc cu ușurință aceleași chipuri de daci sculptate pe Columna lui Traian în urmă cu 200 de ani. Vedem aceeași îmbrăcăminte și, mai ales, draconul atât de specific dacilor. Puteți vedea mai jos câteva fotografii edificatoare...
Așa cum era de așteptat, ținând cont de conspirația anti-dacică ce a otrăvit istoria acestui popor, subiectul Galerius (care a condus Imperiul Roman între anii 305-311) și Arcul lui Triumfal este aproape total ignorat de mediul "științific" oficial. De ce? Pentru că ar strica jocurile manipulării. Cât de credibili ar mai fi artizanii falsului istoric dacă ar fi aduse în prim plan dovezi ale continuității dacice și ale importanței lor, inclusiv în lumea romană? Să vă reamintesc doar faptul că Lactantius ( 240 d. H. - 320 d.H.), consilierul împăratului Constantin cel Mare, scria în lucrarea "De mortibus persecutorum" că împăratul dac Galerius ura numele de roman și a avut inteția de a schimba titulatura de Imperiul Roman în cea de IMPERIUL DACIC... Ar fi un deranj mare dacă acest lucru ar apărea în cărțile noastre de istorie, nu?
Ei bine, prin munca pe care o facem, sperăm să obligăm factorii de decizie ai statului român să corecteze falsul istoric și să le permită românilor să-și afle adevărata istorie.
În urmă cu câteva zile ne-am întors din etapa a doua a filmărilor pentru documentarul "Pe urmele tracilor" (Bulgaria și Grecia), un film care credem că poate fi un nou șoc cultural prin valoarea și ineditul informațiilor ce vor fi prezentate, un nou motiv de a ne redefini istoria și identitatea națională.
Peste o săptămână plecăm într-o nouă călătorie, mai lungă, cu care sperăm să finalizăm filmările de pe teren. Cum acest film nu are un sponsor, apelăm tot la ajutorul dumneavoastră, al celor care vă pasă, pentru a susține financiar acest demers. 
Daniel Roxin

Dă clik pe foto pentru a le mări!

Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro
Columna lui Traian


Statuie de dac - Roma


Arcul lui Galerius - Chipuri de daci cu căciula specifică pe cap
Arcul lui Galerius - Mai mulți draconi dacici cu gurile deschise         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu