miercuri, ianuarie 21, 2015

LIANA STANCIU VA CONDUCE ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR ROMÂNI CARE DORESC ORA DE RELIGIE ÎN ȘCOLI



În ultima vreme au existat numeroase discuții legate de propunerea legislativă a Senatului pentru înlocuirea, în trunchiul comun de studiu, a orei de religie cu cea de așa-zisă „etică”. Numeroși părinți au reacționat cu privire la aceast proiect de lege și au decis să lupte împotriva deciziei.
Un părinte hotărât să lupte pentru ca religia să nu fie eliminată din școli este și Liana Stanciu, cunoscut jurnalist și om de radio, implicată în mai multe proiecte filantropice printre care inițiativa de utilare cu aparatură medicală performantă a Spitalului de copii „Marie Curie”.
Aceasta va fi președintele asociației ”Părinți pentru Ora de Religie”, o asociație ce îşi propune să fie aproape de părinţi, apărători ai celor care sunt interesaţi de educaţia complexă, completă şi de calitate a copiilor.
Prin această asociație părinții propun și susțin necesitatea educaţiei integrale, care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă.
„Considerăm că ora de religie / de educație creștină este necesară în descoperirea și în asumarea de către copiii noștri a propriei identități, ea contribuie la formarea integrală a personalităţii lor. La vârsta întrebărilor existenţiale şi a formării spirituale a tinerilor, ea poate oferi un suport puternic pentru înțelegerea și rezolvarea problemelor și încercărilor întâlnite. Privită în conținutul său, ora de religie reprezintă o şansă și pentru sistemul de învăţământ de a-şi valorifica un sprijin esenţial în atingerea scopurilor sale generale: prin educație spirituală copiii şi tineri învață iubirea faţă de Dumnezeu şi de oameni, credinţa, speranţa, solidaritatea, recunoştinţa, sfinţenia vieţii, se pune fundația comuniunii între contemporani și între generații.
O ora de religie pe săptămână este aproape invizibilă faţă de media zilnică de trei ore în faţa televizorului sau a calculatorului/tabletei confirmată de statistici dar ea se poate constitui într-un reper profetic în sufletul acestora. Din punctul nostru de vedere scopul orei de religie este de a-i familiariza pe elevi cu elementele fundamentale ale propriei credinţe religioase, de a le oferi o introducere în studiul celorlalte mari religii ale lumii, precum şi de a-i ajuta să înţeleagă dimensiunea istorică, culturală şi morală a fenomenului religios”, se arată în comunicatul oficial redat de Averea Bisericii.ro.
Asociația va prelua și administrarea siteului oradereligie.ro unde toate informațiile legate de acest subiect vor fi actualizate. De asemenea, este important de menționat că poate deveni membru în asociație orice părinte ce dorește să susțină prezența educației spirituale în școala românească

Sursa: ActiveNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu