duminică, noiembrie 08, 2015

Wi-fi: ucigasul silentios

In era tehnologiei moderne, wi-fiul este omniprezent. El reprezinta metoda revolutionara de conectare la internet a mai multor dispozitive, fara cabluri.
Cel mai important beneficiu al acestei tehnologii este evidentiat prin telefoanele mobile, insa companiile producatoare primesc instructiuni precise despre cum sa nu le faca daunatoare sanatatii.
Pentru a ne conecta online, aparatele noastre ca tabletele, laptopurile sau telefoanele folosesc routere. Un astfel de dispozitiv emite unde electromagnetice, cunoscute ca semnale WLAN, care pot fi extrem de periculoase. Adevarul este ca ignoram acest aspect din necunoastere sau din lipsa unor informatii concludente. Dar e dovedit- aceste semnale ne afecteaza corpul.
Agentia pentru Sanatate din Marea Britanie a facut un studiu prin care a dovedit ca routerele au efecte negative asupra cresterii plantelor si asupra oamenilor.
Consecintele expunerii la Wi-fi:
– frecventa durerilor de cap;
– oboseala cronica;
– probleme de somn;
– dureri in urechi;
– lipsa concentrarii.
Trebuie sa recunoastem ca nu putem trai fara tehnologie. Fiind constienti de acest lucru, ce ne ramane de facut este sa invatam sa ne protejam de efectele ei negative. Va prezentam cateva metode prin care sa fiti mai precauti cand folositi un router si macar sa nu va mai expuneti atat undelor pe care le emite:
– inchide wi-fiul daca nu il folositi;
– inainte de culcare, asigurati-va ca ati inchis toate programele wi-fi;
– evitati sa puneti routerul in dormitor sau in bucatarie;
– inlocuiti telefoanele fara fir din casa cu unele clasice, cu cablu.
Sursa : secretele.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu