marți, noiembrie 07, 2017

Filosoful Constantin Barbu: În Arhivele Vaticanului există manuscrise fabuloase privitoare la istoria dacilor, străromânilor și românilor




Cotidianul.ro: Filosoful Constantin Barbu anunță o descoperire de maximă importanță pentru istoria românească: în biblioteca Vaticanului au fost identificate patru pagini din Descriptio Moldaviae, celebra lucrare a domnitorului cărturar Dimitrie Cantemir.
În Arhivele Vaticanului există manuscrise fabuloase privitoare la istoria dacilor, străromânilor și românilor. Forța lor, pentru istoria și destinul României, este de neimaginat.




Manuscrisele cu cuvinte în limba dacă (pe care intelligentsia și intelligence le-au căutat cu ardoare), manuscrisele cu primele cuvinte în limba română („torna, torna, frater“), manuscrisele sfinților părinți ortodocși străromâni (unele provenind din celebra bibliotecă a faimoasei regine Cristina a Suediei) sunt doar câteva dintre diamantele care pecetluiesc imaginea historială a unui nobil popor european, popor care rar a avut conducători norocoși.
Manuscrisul „De materia medica“ a fost, o vreme, o obsesie a minții lui Eminescu. Dar știrea despre cuvintele dacice au dat-o filologii germani. Celebrele cuvinte „torna, torna, frater“ au fost bucuria lui Hasdeu, a lui Iorga și Coșeriu, dar tot filologi străini au descoperit cei dintâi textul.
În mintea istoricilor români, apasă un munte de plumb: așa-zisa tăcere a documentelor istorice, lungă de 1000 de ani, din secolul IV până în secolul XIV.
Cercetând toate arhivele mari ale lumii, papirus cu papirus, hartă cu hartă, manuscris cu manuscris, pot spune cu certitudine absolută că românii au mărturii scrise de către străini acoperitoare pentru toate secolele lor de existență. Sunt mii, iar paginile lor trec de cifra de 500.000.

Citește continuarea aici: Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu