Comunitate de hackeri Anonymous s-a adresat din nou românilor. Ei au precizat că tratatul internaţional ACTA îngădeşte libertatea de exprimare. Ei mai amintesc că nu sunt o organizaţie de niciun fel, ci oameni de pe internet care "luptă împotriva sclavagismului economic şi monetar".
Comunitate de hackeri a postat un nou clip pe YouTube intitulat "Anonymous message to Romania 2 - ACTA"."Salutări, cetăţeni ai României. Noi suntem Anonymous.
În timp ce protestele voastre au început să scadă din cauza vremii urâte şi politicienii voştri îşi continuă circul pe ecranele televizoarelor voastre, Parlamentul European a semnat tratatul ACTA. Acesta va impune o dictatură pe internet. Fiecare aspect al activităţii voastre pe Internet va fi monitorizată. Trebuie să acţionaţi acum.
Dincolo de jocuri video şi alte concepte de divertisment care există pe Internet, se află un aspect mult mai puternic, care uneşte oamenii: comunicarea.
În timp ce dreptul nostru de a împărtăşi sau primi liber informaţii ne este luat de ACTA, trebuie să realizăm că acesta este primul pas în direcţia unei dictaturi fasciste globale, care ne va îngrădi libertatea de exprimare, minţile şi, în cele din urmă, dreptul de a trăi pe această planetă.
Nu vă fie frică, Anonymous este alături de voi. Nu suntem un grup, nu suntem o organizaţie de niciun fel. Suntem oamenii de pe Internet, care luptă împotriva sclavagismului economic şi monetar. Ridicaţi-vă şi faceţi-vă vocile auzite. Informaţi-vă. Căutaţi ACTA pe Google şi aflaţi ce înseamnă. Noi suntem Anonymous. Treziţi-vă!", spun Anonymous.
Statele din Uniunea Europenă au semnat, în Japonia, tratatul internaţional ACTA, care reglementează produsele contrafăcute şi-şi întinde influenţa şi asupra pirateriei online. Conform site-urilor de specialitate, ACTA va reduce libertăţile pe internet. Printre ţările care au semnat tratatul la Tokyo se numără Polonia,Franţa, Finlanda, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Grecia şi acelelalte 21 de ţări ale Uniunii Europene, anunţă Associated Press.
Până acum ACTA fusese semnată de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Statele Unite ale Americii.