sâmbătă, mai 03, 2014

Sarea iodata – antiaglomerant pentru reducerea aglomeratiei pe planeta!

Cat de ironic, antiaglomerantul E536 (ferocianura de potasiu) din sarea pe care o consumam nu este pentru, asa cum imi imaginam eu cel putin, impiedicarea sarii sa se faca bulgari ci pentru decongestionarea traficului in Bucuresti si de fapt in toate locurile pe planeta prin reducerea populatiei. Pare aberant? ESTE, si este obligatoriu prin lege!
In 2002 guvernul Romaniei a introdus Hotararea de Guvern 568/2002 prin care obliga comercializarea sarii iodate si interzice productia,  comercializarea si intrebuintarea de sare neiodata pentru consumul uman. Rezultatul este Iodarea a tuturor romanilor de pe teritoriul tarii in conditiile in care doar o mica parte insesizabila are un deficit de iod in organism si anume aproximativ 8000 de oameni din 20000000 adica 0,04% din populatie.
Am putea spune ca cei din guvern sunt incapabili sa inteleaga ce e de inteles, insa la o prima inspectie a hotararii de guvern, mie imi demonstreaza ca cel putin cei care au conceput legea, stiau destul de bine despre aceasta insuficienta a iodului in organism, insa nu stiu cum au ajuns ei la concluzia ca avem nevoie TOTI de mai mult iod, eventual pana ne iese pe ochi. Textul este usor si clar, accesibil oricarui om ce nu sufera de vreo forma de retardare si stie sa citeasca.
Capitolul I – Dispozitii generale
Art. 1
Prezenta hotarare reglementeazä conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, in scopul prevenirii tulburarilor prin carenta de iod.
Art. 2
In sensul prezentei hotarari, termenii si expresiile de mai jos semnifica dupa cum urmeaza:
a) tulburarile prin deficit de iod sunt starile patologice, manifeste sau fruste, aparute ca rezultat al disfunctiilor tiroidei cauzate printr-un aport insuficient de iod in organism;
b) prevenirea tulburarilor prin deficit de iod este ansamblul de masuri care au ca scop acoperirea nevoilor de iod ale organismului, consumul de sare iodata universal fiind mijlocul cel mai accesibil pentru realizarea acestui scop;
c) iodarea universala a sarii reprezinta procesul de introducere a iodului in sare, pontru orice tip de consum: uman, animal, industrie alimentara;
d) sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
e) sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu.
Capitolul II – Conditii de calitate si de securitate
Art. 3
(1) In Romania, in alimentatia oamenilor se utilizeaza numai sare iodata. 
(2) In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sarii iodate este optionala, cu exceptia fabricarii painii si a produselor de panificatie.
pentru a citi integral HG -> HG nr. 568/2002
Deci guvernul a decis ca toti suferim de aceasta deficienta si s-a hotarat sa ne dea o mana de ajutor, stiind bine ca nici noua nu ne place aglomeratia, si astfel prin aceasta lege minunata nu doar ca au decis “sa ne toarne iod pe gat”.
Profesorul dr. Pavel Chirila declara “Dupa 4 ani de functio­nare a nefastei HG 568/2002 numarul cancerelor tiroidie­ne s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387? in calitatile dansului de medic primar de boli interne, doctor in stiinte medicale, sef al Catedrei de Bioetica si prodecan al Facultatii de Teologie din Craiova. (Asta era in undeva prin 2007, nu stim ce se intampla astazi.)
Mai mult de atat, daca ati fost atenti, guvernul nu doar a decis ce fel de sare se poate comercializa pentru consumul uman, insa au decis si unde sa se foloseasca aceasta sare iodata, astfel intrebuintarea ei devine obligatorie in produsele de panificatie adica painea, pateurile, produsele de patiserie insa ce tip de sare credeti ca folosesc producatorii de alimente procesate spre exemplu cei ce produc mezeluri?
Deci cantitatea de iod pe care am ajuns sa o consumam din diferite surse, indiferent de nevoile organismelor noastre, este mult mai mare decat necesarul in foarte multe cazuri. Admi­nistrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate pro­duce gusa sau hipotiroi­die la feti. Iar lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.
Si pentru ca nu era suficient se mai foloseste si antiaglomerant E536 ferocianura de potasiu care la o temperatura de peste 100 de grade celsius, temperatura ce se atinge foarte usor daca faceti o friptura sau poate sarmale la cuptor, se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier, acestea sunt responsabile pentru dificultati in respiratie, reducerea oxigenului si crearea de dificultati in transportul acestuia prin organism, ca sa nu consumam prea mult din resursele planetei probabil si sa salvam planeta, dureri de cap si ameteli.
Da, guvernul se gandeste la noi si la planeta noastra, este ca un parinte adevarat ce are grija de noi si doreste sa ne hraneasca doar cu ce e mai bun….
Sursa : codexalimentarius.info /newsro123.blogspot.com

Sarea iodata ne umple incet, dar sigur, de cancer. Romanii, fortati prin lege sa consume exclusiv sare iodata


sare-iodataNu numai E-urile din alimente ne ameninta grav sanatatea. Exista un ingredient trecut cu vederea de cele mai multe ori, dar cu efecte devastatoare asupra sanatatii: SAREA IODATA. Romanii sunt fortati prin lege sa consume sare iodata, si fac acest lucru prin paine, preparate din carne si tot felul de alte alimente. In toate hypermarket-urile din Romaniaexista zeci de sortimente de sare. Toate de sare iodata. Avem sare romaneasca, sare straina, sare de mare, sare de salina, insa, oricat ne-am stradui, nu gasim nici macar un sortiment de sare care sa nu contina iod. Explicatia este simpla. Guvernul Romaniei a dat in anul 2002 o hotarare unica in lume. A decis prin lege (HGnr.1904/2006HG nr. 568/2002), inca din anul 2002, ce trebuie sa manance romanii. Un astfel de act normativ este unic in lume. Guvernul Romaniei a decis in anul 2002 ca trebuie sa fie comercializata doar sarea iodata. Vanzarea sarii fara iod sau refuzul de a introduce sare iodata in paine au devenit contraventii si se sanctioneaza cu pana la 10.000 de lei si inchiderea firmelor.
Asadar, sarea neiodata a devenit marfa de contrabanda si se vinde aproape la fel ca heroina. Singura retea de magazine care poate comercializa sare fara iod este reteaua PLAFAR. Chiar si aici pe pliculetele de sare scrie clar ca vanzarea de sare neiodata constituie infractiune si se sanctioneaza drstic cu amenzi usturatoare.
Suspecta grija asta a guvernantilor pentru sanatatea/tiroida romanilor. Si vorbim despre aceiasi guvernanti care n-au nicio problema cu cantitatea incredibila de E-uri din alimente, caz unic in lume, si care promoveaza intens organismele modificate genetic.
“Asemenea experimente cu iodul supraadaugat in sare sau in apa au mai fost trei in lume. Un experiment pe un catun, altul pe o scoala si unul pe o mica insula din Australia. Niciun Guvern nu si-a permis sa faca un experiment pe o natiune intreaga”, spune Pavel Chirila, directorul unei clinici oncologice din Bucuresti.
Explicatia data de oficiali pentru iodarea sarii este halucinanta. Sarea se iodeaza pentru ca suntem o tara de hipotiroidieni, desi statisticile oficiale arata clar ca in Romania sunt inregistrati doar aproximativ 8.000 de hipotiroidieni in cateva zone clar delimitate din tara. Asadar, pentru cei 8.000 de hipotiroidieni este iodata o tara intreaga.
Insa, potrivit unor surse documentate din piata, in spatele acestei crime in masa s-ar afla doar profitul foarte gras al unor fosti prim-ministri si ministri care au promovat legea respectiva, care importa prin diferite firme ale interpusilor, cantitati enorme de iod din Scotia.
Trebuie spus, ca pe langa sarea iodata propriu-zisa, ingurgitam zilnic cantitati uriase de otrava alba pentru simplul motiv ca toti producatorii de alimente, precum mezelurile si painea de exemplu, sunt obligati prin lege sa foloseasca exclusiv sare iodata.
Asadar, nu se pune problema unei alegeri pentru ca nu putem alege intre alimente fara sare iodata si cele cu sare iodata, si suntem fortati sa mancam otrava pe care ne-o da zilnic guvernul. Asta, ca sa nu mai vorbim despre iodul introdus in apa potabila. Cu alte cuvinte, nu prea puteti scapa, oricat ati incerca.
Potrivit unui studiu al Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – “Bio Romania”, din anul 2002, cand a inceput iodarea sarii, si pana in 2006, cazurile de cancer s-au dublat iar cancerul de tiroida, glanda care asimileaza iodul, a exploadat. Mai multe despre sarea iodata gasiti AICIAICIAICI si AICI.
“Cancerul, in acesti patru ani si jumatate, a crescut de doua ori. Hipertiroidia a crescut de 5,6 ori. Ca sa dublezi numarul de cancere intr-o tara, pe propriul tau popor, mi se pare cinic”, apreciaza Chirila.
Ca si cum nu era suficient, in 2006, chiar in saptamana in care erau prezentate rezultatele studiilor, noul Guvern a aprobat dublarea cantitatii de iod din sare. Rezultatul, astazi – spitale pline de bolnavi de cancer.
“In prezent, varsta la care debuteaza cancerul a coborat considerabil. Avem chiar si pacienti de 20 de ani. Nu facem fata numarului mare de cazuri, in sensul ca suntem cu programarile, in fiecare saptamana cu sectia plina”, sustine Anca Zamfirescu, medic primar, seful sectiei Oncologice a spitalului Fundeni.
Romania are in evidente 480.000 bolnavi de cancer (fara sa-i contabilizam pe cei care nu se stiu inca bolnavi) si cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate tarile europene. Ocupam prima pozitie in Europa la cancerul de creier, de plamani, ovarian si de tiroida. Si lucru foarte grav, au aparut forme grave de cancer la copii mici, lucru de neconceput acum zece ani, fapt care, evident, nu poate fi pus, in cazul lor, pe seama stilului de viata nesanatos. Este vorba despre o adevarata crima in masa! Calculata sinistru, cu sange rece.
Legislatia in Europa difera de la tara la tara, insa existe diferente majore intre tarile vest-europene si cele est-europene. In state precum Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Suedia, Olanda, nu exista obligatia de iodare a sarii. in schimb, in tari precum Romania, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Ungaria, iodarea sarii este obligatorie in retail, panificatie si procesarea produselor alimentare.
CONCENTRATIA DE IOD IN SARE
30 mg iod/kg de sare
50,6 mg iodat de potasiu/kg de sare
39,2 iodura de potasiu/kg de sare
SURSA HG privind iodarea universala a sarii
Sarea iodata imparte Romania in doua. Cum suntem expusi cancerului de tiroida
Pozitia Ministerului Sanatatii cu privire la iodarea sarii este halucinanta…
Ministerul Sanatatii
Referitor la solicitarea dvs va comunicam urmatoarele:
1. Iodul este un oligoelement necesar la functionarea normala a glandei tiroide, intervenind in sinteza hormonilor tiroidieni (T4 tetraiodotironina si T3 triiodotironina). Acesti hormoni au un rol “cheie” in metabolismul celular, rol “cheie” in procesul de crestere si diferentiere a tuturor organelor si in particular a creierului. Etapa hotaratoare a dezvoltarii creierului la specia umana este reprezentata de viata fetala si primii 3 ani post-natali. Deficitul iodat in aceasta perioada critica produce alterari
ireversibile in dezvoltarea creierului, consecinta clinica fiind retardul mintal, cu forma extrema de manifestare cretinismul tiriodian.
Deci, se impune de departe un aport corespunzator de iod, aport care trebuie sa provina in mare parte din alimente deoarece s-a demonstrat ca 80-90% din iodul necesar organismului provine din alimente, restul fiind adus de apa potabila si chiar de aer in unele zone cu aerosoli de iod.
Inca din anul 1950 s-a demonstrat ca deficitul de iod reprezinta o problema de sanatate publica si in Romania, ca dealtfel in multe alte tari europene.
Din experienta tarilor din Europa de Vest s-a dovedit ca cel mai comod si mai eficient “vehicul” pentru aportul de iod in organism este sarea si aceasta din mai multe motive:
- este consumata intr-o cantitate relativ uniforma in tot cursul anului;
- este folosita continuu in alimentatia omului;
- echipamentul si tehnologia tratarii sarii cu iod sunt destul de simple;
- iodul nu modifica gustul, culoarea sau aroma sarii;
- costurile nu sunt foarte crescute
Astfel, prin aparitia Hotararii de Guvern nr 1056 din anul 1962 a inceput sa se reglementeze aceasta masura de distribuire obligatorie de sare iodata in 30 de judete din Romania, declarate gusogene.
Dupa 1990, Ministerul Sanatatii a realizat in anul 1995 Programul de Profilaxie a Deficitului de Iod prin Sare Iodata, program sprijinit de Ministerul Industriei si Comertului si reglementat prin HG nr 779/1995.
Astazi este in vigoare HG nr 1904/2006 care modifica HG nr 568/2002 privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, se reglementeaza conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara in scopul prevenirii tulburarilor prin
carenta de iod.
Argumentele adaugarii iodului in sare au rezultat atat din studii efectuate in tarile cele mai dezvotate, cat si in Romania. Dintre tarile europene, Elvetia a eradicat gusa prin masurile de iodare a sarii. Prin urmare, conform datelor existente, aproape toate tarile europene practica iodarea universala a sarii, obligatoriu sau voluntar, si anume:
obligatoriu: Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Serbia, Macedonia, Croatia, Bosnia;
voluntar: Elvetia, Suedia, Spania, Portugalia, Norvegia, Olanda, Luxemburg, Lituania, Italia, Germania, Grecia, Franta, Finlanda, Belgia, Anglia
2. Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006 este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu. Cantitatea de iod in sare in celelalte state europene este cuprinsa intre 10-85 mg/kg sare sub forma de iodat sau iodura de potasiu.
3. Conform datelor furnizate de Centrul National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica, cazurile noi de hipotiroidie prin carenta de iod au evoluat astfel: 3405 in 2007, 4193 in 2008, 4108 in 2009 si 5576 in 2010.
4. Studiile existente pana acum au demonstrat ca iodul adaugat in alimente nu are efecte daunatoare asupra starii de sanatate
Sursa comunicat: Ministerul Sanatatii
Sursa: Badpolitics