vineri, martie 02, 2012

UCIDEREA bebeluşilor este echivalentă cu avortul. Un ROMÂN susţine infanticidul. Noua ordine incepe sa-si scoata la inaintare demonii cu chip de om. Pacat ca un roman poate sa sustina o idee atat de groteasca.

Un filozof şi expert în etică medicală susţine că uciderea nou-născuţilor este similară avortului, infomează Daily Mail. Francesca Minerva, cercetător asociat al Universităţii Oxford, crede că asemenea fetuşilor, nici bebeluşii nu pot fi considerate persoane şi că doctorii ar trebui să aibă dreptul de a-i omorî pe cei care se nasc cu malformaţii.
Mai mult, femeia este de părere că până şi un prunc sănătos ar trebui ucis în primele zile de viaţă, când acesta nu este încă format ca individ, dacă mama nu şi-l doreşte sau nu are posibilităţile financiare să-l crească.
Părerile Francescăi Minerva au fost expuse într-un articol apărut în Jurnalul britanic de Medicină, cu acordul editorului Julian Săvulescu, medic australian de origine română. El susţine că rolul publicaţiei este acela de a prezenta idei bine argumentate, nu de a promova un singur punct de vedere.
Însă articolul a stârnit furia unor experţi în etică, medici şi activişti. Ei susţin că demersul este un apel la infanticid legalizat menit "să sprijine în mod inuman exterminarea copiilor".
Acum, la doar câteva zile de la publicarea articolului, Minerva spune că a primit mai multe ameninţări cu moartea şi a fost hărţuită cu mesaje în care era avertizată că "va arde în iad".
Francesca Minerva şi coautorul Alberto Giubilini, specialist milanez în bioetică, susţineau în textul publicat de Jurnalul de Etică Medicală că "avortul post-natal" ar trebui să fie permis în toate cazurile în care este permis şi un avort normal.
Ei spuneau că, la fel ca o fiinţă nenăscută, un nou-născut are nevoie de timp ca să-şi stabilească ţeluri, vise şi speranţe care să-l individualizeze ca om, aşadar câtă vreme acest lucru nu s-a petrecut încă, el nu poate fi luat în calcul ca o persoană cu dreptul moral la a avea o viaţă.
Prin contrast, părinţii unui nou-născut, fraţii lui mai mari şi restul societăţii are deja nişte planuri bine stabilite, care ar putea fi perturbate de venirea pe lume a unui nou membru. Interesele celor din jur trebuie puse pe primul plan, în opinia specialistei de la Oxford.
Articolul intitulat "Avortul post-natal: De ce ar trebui să trăiască bebeluşul?" debutează prin expunerea scenariului în care părinţii află despre o eventuală malformaţie a copilului abia după naşterea acestuia. Autorii susţin că deşi copilul ar putea fi fericit, el nu va atinge niciodată potenţialul unui individ normal. "Să creşti un astfel de copil este o povară grea pentru familie şi pentru societate în ansamblul ei. Pornind de la aceste premise, simplul fapt că un fetus are potenţialul de a deveni o persoană înzestrată cu viaţă nu este un motiv suficient pentru a interzice avortul", se arată în articol.
Cei doi specialişti în etică sunt în favoarea infanticidului la copiii sănătoşi din punct de vedere clinic, atunci când situaţia mamei s-a schimbat şi ea nu mai are timp, bani sau energie ca să aibă grijă de el.
Nici ipoteza adopţiei nu este un argument destul de puternic pentru cei doi deoarece, susţin ei, acest lucru ar cauza un disconfort psihic inoportun mamei, care ar şti că şi-a dat copilul şi că acesta există în continuare.
Confruntată cu ameninţările venite din partea opozanţilor, Francesca Minerva spune că nu s-ar fi aşteptat la o reacţie atât de negativă. Ea crede că opiniile ei au fost scoase din contextul academic şi teoretic.
"Aş vrea să pot explica oamenilor că aceasta nu este o politică pe care o duc. Nu sugerez şi nu încurajez această practică". Francesca bănuieşte că majoritatea ameninţărilor au venit din partea activiştilor Pro-Vita şi grupurilor religioase. Unele mesaje îi transmiteau că va fi pedepsită de Dumnezeu, în timp ce altele îi sugerau că "va arde în iad".
Reacţiile oficiale din partea grupurilor religioase şi Pro-Vita nu au întârziat să apară. Trevor Stammers, conferenţiar în etică medicală şi fost preşedinte al Asociaţiei Medicale Creştine, a etichetat punctul de vedere ca fiind "şocant".
Gill Duval de la Asociaţie Pro-Life a spus că fiecare viaţă în parte este valoroasă, adăugând: "Toată lumea vorbeşte despre ceea ce îşi doresc femeile, dar femeile nu îşi doresc aşa ceva".
Lord Alton, reprezentantul partidelor parlamentare în cadrul Asociaţiei Pro-Life a vorbit pentru Catholic Herald. "Este profund deranjant, şocant să vezi cum formatorii de opinie din afara sferei medicale au expus ideea profesională care reneagă sacralitatea vieţii omeneşti şi apără exterminarea copiilor", a spus Alton.
Românul Julian Săvulescu, editorul Jurnalului britanic de Medicină, susţine că astfel de argumente au mai fost împătăşite şi de alte personalităţi. "Nu apăr practicarea infanticidului. Apăr libertatea academică şi intelectuală", a declarat românul Săvulescu.