luni, martie 12, 2018

Nu te mai îngrijora pentru viața ta


Nu te mai îngrijora pentru viața ta, căci totul este bine. Acceptă evenimentele care nu depind de tine. Bucură-te de șansa care ți s-a dat, minunata viață. Dacă spui că nu găsești motive pentru a fi recunoscător ori că nimic bun nu ți se întâmplă, îți spun că nu știi să privești. Cele mai multe dintre lucrurile pentru care te îngrijorezi, nu se întâmplă.
Nu mai încerca să controlezi evenimentele pe care le întâlnești însă controlează-ți emoțiile care te năvălesc odată cu schimbările și adaptează-te. Mulțumesc pentru promtitudinea ta, pentru mesajele de recunoștință pe care mi le trimiți pe Facebook și pentru prietenie. Un prieten adevărat îți stă în cale doar când o iei în jos. Începem!
Faptul că în viața unui om se întâmplă un accident, că este chinuit de o boală gravă sau că un copil se naște cu un handicap fizic sau psihic, este o alegere a sufletului care se naște în acel trup. Aceasta este o metodă accelerată de dezvoltare a anumitor părți din el.
De obicei sufletele puternice aleg, asta indiferent de contrariile cu care se vor confrunta pe parcursul vieții pe care o experimentează cu mintea. Există oameni perfect sănătoși, arătoși, faimoși sau bogați, însă care trăiesc nefericiți întreaga viață, o viață din care nu înțeleg mai nimic.
Nu te mai îngrijora, totul are un scop, chiar și suferința ori neînțelegerea. Chiar și profeții din trecut au ales tortura și uciderea prin crucificare. Secretul a fost că aceștia au înțeles motivul sau care este Scopul. De aceea au acceptat sacrificiul și și-au cinstit misiunea. Ei au iubit lumea și au săvârșit minunea.
Tocmai de aceea avem nevoie să înțelegem scopul evenimentelor trăite și să acceptăm ceea ce nu ne stă în putere să schimbăm. Viața este scurtă, asemeni unei clipiri de pleoapă. Să nu trăim mâniați ori descurajați. Viața trăită pe Pământ e doar o etapă din eternitate, un blocaj efemer în infinit. Nu te mai îngrijora, trăiește puțin.
Omenii alături de care trăiești și cei pe care îi întâlnești, sunt personalitățile pe care ai avut nevoie să le întâlnești pe parcursul vieții ca să crești. Oamenii sunt perfecți, prin perfecți înțelegând mai degrabă potriviți decât exagerat de buni. Tot așa e și cu evenimentele care îți alcătuiesc viața.
Nu te gândi speriat că ai fost blestemat sau condamnat. Tu nu ești o victimă a destinului, a karmei. Nu este despre merit sau pedeapsă, nici despre coincidență. Ceea ce trăiești e alegerea pe care ai făcut-o cândva. Alegerile, se fac în spirit iar lumea a fost scrisă deja. Doar că odată ce ne naștem uităm cine suntem și de unde venim. Ca să putem experimenta individualitatea pe deplin.
Nu te mai îngrijora, preţuieşte viaţa şi sărbătoreşte-o în fiecare zi, bucură-te că trăieşti, respectă oamenii şi admiră pe cine poţi. Minunea constă în faptul că ţi s-a dat această şansă minunată. Fii bun, fii iertător şi iubeşte, căci doar în felul acesta vei fi iubit înapoi.
Nu te îngrijora niciodată cu privire la ce vei mânca, cu ce te vei îmbrăca, unde vei munci ori alături de cine vei trăi. Minții obosite îi este imposibil să identifice soluțiile, să vadă ferestrele și să, îmbrățișeze oportunitățile. Oamenilor preocupați cu nemulțumirea nu li se ia ceea ce au, ei singuri renunță la tot, detestând.
Orice om a fost înzestrat cu capacitatea de a își procura hrana. Chiar și un cerșetor, chiar și un bolnav. Atunci când prietenii și familia îl vizitează la spital meritul este al pacientului care a dovedit că este un om cinstit pe când era sănătos. Nu te mai îngrijora, permite-i vieții să se manifeste prin tine și bucură-te de unicitatea ta.
Omul bun e omul natural. Cel care își recunoaște esența. Fluxul gândurilor de orice tip nu poate fi oprit nici măcar noaptea în somn. Soluția este să ne convingem mintea să colaboreze cu spiritul, ca, în felul acesta să nu ne irosim energia în zadar. În schimb să ne clădim menirea.
Greutățile vor trece. Îndrăznește. Nicio zi nu se va mai întoarce la tine, ca să fie trăită din nou. Fii tu însuți și rămâi neclintit până la sfârșit. Nu te mai îngrijora, în schimb trăiește cu un scop, iubește fără frică, visează cu pasiune, tu nu te cufunda în regret. Colecționează amintiri nu oameni sau lucruri. Fă schimbări în viața ta și urmează-ți inima! Fii îngăduitor cu tine însuți, rămâi simplu și onest. Lasă viața să curgă. Bucură-te acum, nu trăi în trecut, nici nu te ancora prea mult în viitor.

Tristețea nu acoperă frumusețea

Am venit în complexul Băneasa. Vreau să fac niște cumpărături, fiindcă am hotărât să mă mut în Germania. Alături de mine s-a așezat un domn în vârstă de aproximativ patruzeci de ani. Este înalt și masiv tare însă ţine de mână o fetiţă firavă care îl iubește nespus şi îl strigă grăsuţul. În ochii fiicei tatăl este doar un copilaș. Îl îndrăgește atât de tare încât parcă mi s-au înmuiat picioarele privindu-i.
Atât de frumoşi sunt toţi oamenii, încât o văd în privirile lor înstristate, mereu îngrijorate. Ce frumoși sunt bătrânii, graşii și scunzii, cei sculptaţi cu atenţie la sala de forţă dar și cei prea slabi, românii, romii, străinii, toţi.
Învață de la toți, dar urmează-te pe tine. Rămâi fidel căii tale și nu te mai îngrijora. Există oameni cărora nu le-am putut stârni curiozitatea cu inteligența, cu priceperea de a mă juca cu cuvintele și cu adevărul pe care îl prezint, și totuși ei au comandat cărțile pe care le-am scris. Când i-am întrebat de ce au făcut-o mi-au dezvăluit motivul.
Oamenii mi-au cumpărat cărțile deoarece în urma citirii articolelor au înțeles că am suferit precum au suferit și ei. Au recunoscut că bunătatea și succesul se nasc în urma eșecurilor și a curajului de a încerca din nou. Au confirmat dar că furtunile care nu reușesc să te clatine îți dăruiesc din puterea lor odată cu plecarea lor.
Spunea cineva că adevărul te va elibera, totuși primul contact cu el te va deranja, dar nu te mai îngrijora. Oamenii slabi se refugiază în minciună. Tu doar cu sufletul rănit pătrunzi în lumină, în felul acesta vei cunoaște vindecarea. Ea aduce fericirea. Mă bucur că te inspir!


„Nu te mai îngrijora, îngrijorarea este o irosire a imaginației“.
Walt Disney

Sursa:  vorbindcudumnezeu.com