Prietenii sunt rudele tale de suflet ce nu uită să te întrebe din când în când pe care drum te afli.
miercuri, iulie 16, 2014
12 lucruri pe care oamenii fericiţi le fac diferit
Indiferent pe ce parte a drumului vieţii călătorim, aceste 12 “obiceiuri ale fericirii” vor fi întotdeauna aplicabile.
1. Exprimă recunoştinţa – Atunci când apreciezi ceea ce ai, ceea ce ai creşte în valoare. Destul de interesant nu-i aşa? Aşadar, practic, dacă eşti recunoscător pentru bunătatea care este deja evidentă în viaţa ta, această atitudine îţi va aduce un sentiment mai profund de fericire. Iar acest lucru se va produce fără a fi nevoit să cumperi ceva. Are sens. Dacă nu eşti recunoscător pentru ceea ce ai deja, o să îţi fie foarte greu să fii fericit.
2. Cultivă optimismul – Câştigătorii au abilitatea de a-şi fabrica propriul optimism. Indiferent de situaţie, diva cu cel mai mare succes este tipa care va găsi întotdeauna o modalitate de a da o nuanţă optimistă evenimentului. Aceasta interpretează eşecul doar ca pe o oportunitate de a creşte şi de a învăţa o nouă lecţie de la viaţă. Oamenii care gândesc optimist, văd lumea ca pe un loc presărat cu oportunităţi nenumărate, în special în vremurile grele.
3. Evită gândirea excesivă şi comparaţia socială – Acţiunea de a te compara cu altcineva poate fi extrem de otrăvitoare. Dacă eşti într-un anume fel mai “bun” decât persoana cu care te compari, această stare îţi va oferi un sentiment nesănătos de superioritate. Eul personal se amplifică şi până la urmă explodează! Dacă eşti mai “slab” decât cealaltă persoană, atunci începi să discreditezi progresul pe care l-ai făcut până atunci. În majoritatea situaţiilor, acest tip de comparaţie socială nu te conduce spre un rezultat sănătos. Dacă simţi neapărat nevoia să te compari cu ceva, fă o comparaţie între persoana ta de acum şi o versiune mai veche a ta.
4. Realizează acţiuni de binefacere – Împlinirea unei fapte bune determină eliberarea de serotonină în creierul tău. Serotonina este o substanţă care are beneficii nemaipomenite pentru sănătate, inclusiv te face să te simţi mult mai fericit. A ajuta pe cineva într-un mod dezinteresat este o modalitate puternică de a te simţi bine în interior. Ceea ce este şi mai interesant în ceea ce priveşte acest impuls de bunătate este că nu te va face doar pe tine să te simţi bine, dar şi pe cei care privesc acest act de bunătate.
“Spectatorii” vor fi recompensaţi cu o eliberare de serotonină doar dacă privesc ce se întâmplă. Aşadar, în locul antidepresivelor, ale căror scop este să elibereze mai multă serotonină, alegeţi bunătatea.
5. Hrăneşte relaţiile sociale – Cei mai fericiţi oameni de pe planetă sunt cei care au relaţii profunde, semnificative. Ştiai că studiile au arătat faptul că rata mortalităţii oamenilor se dublează atunci când aceştia sunt singuri? Un cerc activ de prieteni buni alături de care îţi poţi împărtăşi experienţele dă naştere unui sentiment plăcut şi călduros. Te simţi conectat şi devii o parte a unui întreg mult mai semnificativ decât existenţa ta singuratică.
6. Dezvoltă strategii pentru a putea face faţă situaţiilor – Modul în care răspunzi la momentele dificile este ceea ce îţi formează caracterul. Uneori au loc căderi în viaţă, este inevitabil acest lucru. Poate fi foarte greu să găseşti o soluţie viabilă atunci când lucrurile rele sunt pe cale să se răspândească. De aceea, te ajută foarte mult să fii pregătit şi să ai la îndemână câteva strategii sănătoase de a face faţă anumitor situaţii.
7. Învaţă să ierţi – A menţine şi a răspândi un sentiment de ură este ceva îngrozitor pentru starea ta interioară. Mintea nu ştie care este diferenţa între emoţiile trecute şi cele prezente. Atunci când “urăşti” pe cineva, şi te gândeşti permanent la acest lucru, emoţiile negative îţi consumă întreaga energie pe care ai putea să o canalizezi spre lucruri mai frumoase. Este un mod de a “te fraieri” de unul singur, iar în final tu vei fi marele perdant al acestei atitudini.
8. Creşte experienţele trăite cu intensitate - A fi prezent, în totalitate, este o stare în care simţi că timpul stă pe loc. Apare atunci când eşti atât de concentrat asupra lucrurilor pe care le faci încât devii una cu sarcina pe care o ai. Acţiunea şi conştientizarea sunt unite. Nu îţi este foame, nici somn şi nu eşti nici cuprins de emoţii. Pur şi simplu eşti implicat complet în activitatea pe care o faci. Nimic nu îţi distrage atenţia sau concurează pentru concentrarea ta.
9. Savurează plăcerile vieţii – Fericirea profundă nu poate exista dacă nu încetineşti ritmul şi dacă nu îţi permiţi să te bucuri de plăcerile vieţii. Într-o lume plină de stimuli nebuni şi de mişcare omniprezentă, este uşor să uiţi să te bucuri de experienţele plăcute ale vieţii. Atunci când uiţi să apreciezi, reuşeşti să furi magia momentului. Lucrurile simple din viaţă sunt cele care pot fi cele mai pline de satisfacţii, asta dacă nu uiţi să le experimentezi pe deplin.
10. Dedică tot obiectivelor tale – Atunci când eşti implicat complet în acţiunea de a face ceva, această stare vine echipată complet cu o forţă inefabilă. Lucruri minunate încep să se întâmple atunci când te angajezi complet să faci orice este nevoie pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti.
11. Practică spiritualitatea – Atunci când practici spiritualitatea sau religia, recunoşti că Viaţa este o forţă mai mare decât tine. Renunţi la ideea că tu eşti cel atotputernic. Această practică te determină să te conectezi cu sursa creaţiei şi să accepţi o conexiune cu tot ceea ce există în jurul tău. Unii dintre cei mai realizaţi oameni simt că se află pe Pământ pentru a face ceva “ce sunt meniţi să facă”.
12. Ai grijă de corpul tău – Pentru a fi cea mai fericită persoană este vital să ai grijă de corpul tău. Dacă energia ta fizică nu este într-o formă bună, atunci energia ta mentală (concentrarea), energia emoţională (sentimentele) şi cea spirituală (scopul) vor fi afectate într-un mod negativ.
Ştiai că studiile realizate pe oameni deprimaţi au arătat că exerciţiile fizice constante creşteau nivelul fericirii la fel de mult ca şi medicamentele? Însă, partea cea mai interesantă este că, după şase luni, persoanele care au participat la acest experiment aveau mult mai puţine şanse să recidiveze, deoarece acestea aveau un sentiment mai puternic al auto-realizării şi al auto-valorii.
Sursa: Financiarul.ro
Fericirea are o formula foarte simpla...
“Sa razi des si mult; sa castigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa castigi aprecierea criticilor onesti si sa induri tradarea prietenilor falsi; sa apreciezi frumusetea; sa vezi ce e mai bun in ceilalti; sa faci lumea un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, un petic de gradina sau o izbavire a conditiei sociale; sa stii ca macar viata unei singure alte persoane a fost mai usoara pentru ca tu ai trait. Asta inseamna sa reusesti”.
Idei benefice si intelepte
Motto: "Cand incetezi sa alergi dupa lucrurile gresite, le dai lucrurilor bune sansa de a te gasi"
Nu mai petrece timp cu persoanele nepotrivite.
Viata este prea scurta, pentru a o petrece cu oameni care nu merita.
Daca cineva te vrea in viata lui, iti va face loc in ea, nu trebuie sa
te bati tu pentru un loc acolo. Niciodata, dar niciodata, nu incerca sa
te bagi cu forta in sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe
care o ai. Aminteste-ti mereu ca
prieteni adevarati nu-ti sunt cei ce sunt langa tine cand esti fericit,
ci cei care iti sunt aproape, cand ti-e cel mai greu.
Nu mai fugi de probleme.
Infrunta-le cu capul sus. Nu, nu va fi usor. Nu este nicio persoana in
lume care poate depasi, fara greseala, toate complicatiile cu care viata
ne pune fata in fata. Nu suntem facuti sa rezolvam instant toate
probleme aparute. Nu asa am fost creati. De fapt, am fost creati sa ne
suparam, sa ne intristam, sa fim raniti, sa ne impiedicam si sa cadem.
Pentru ca tocmai asta este intregul scop al vietii – sa ne infruntam
problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in
timp. Asta e, in cele din urma, modul in care devenim persoanele care suntem.
Nu te mai minti. Poti
minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.
Vietile ni se imbunatatesc, numai cand acceptam provocarile care ne apar
in cale. Iar cea mai dificila dintre provocari este aceea de a fi sinceri cu noi insine.
Nu-ti pune la nesfarsit nevoile la finalul propriei liste de prioritati. Cel
mai dureros lucru este sa te pierzi, pe tine ca persoana, atunci cand
iubesti pe cineva prea mult. Si sa uiti ca si tu esti special. Da,
ajuta-i pe ceilalti, dar ajuta-te si pe tine. Daca exista vreodata
vreun moment perfect pentru a-ti urma visul sau pentru a face ceva care
conteaza pentru tine, acel moment e acum.
Nu mai incerca sa fii ceea ce nu esti. Una
dintre cele mai mari provocari in viata este sa sa fii tu insuti,
intr-o lumea care incearca sa te faca precum toti ceilalti. Cineva va fi
intotdeauna mai frumos ca tine, mai destept sau mai tanar – insa nimeni
nu poate fi ca tine. Nu te schimba, ca oamenii sa te placa. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cel adevarat.
Nu mai tine cu dintii de trecut. Nu vei putea incepe urmatorul capitol din viata ta, daca vei continua sa il citesti pe ultimul.
Nu iti mai fie frica sa gresesti. A
face ceva si a obtine un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu
faci nimic. Orice reusita are o urma de esec in spatele ei – si orice
esec te conduce spre succes. Vei ajunge sa regreti mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut, decat pe cele pe care le-ai facut.
Nu te mai mustra pentru greselile vechi. Putem
iubi persoanele nepotrivite si putem plange pentru lucrurile gresite,
insa, indiferent ce intorsatura ia viata, un lucru este sigur: greselile
ne ajuta sa gasim acele persoane si acele lucruri care sunt potrivite
pentru noi. Toti gresim, toti ne zbatem si chiar toti regretam anumite
lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ti se intampla, bun sau rau, te pregateste pentru un moment care urmeaza sa vina.
Nu mai incerca sa iti cumperi fericirea. Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc, cu adevarat, fericirea sunt gratuite – dragostea, rasul, prietenia... Completati voi lista mai departe.
Nu mai astepta fericirea de la ceilalti. Daca nu esti multumit cu tine, asa cum esti, nu vei fi fericit nici in relatii cu alte persoane. Trebuie sa-ti creezi stabilitate si fericire in propria viata, inainte de a o impartasi cu altcineva.
Nu mai trai in gol, gandindu-te si razgandindu-te. Nu
mai analiza asa de mult la fiecare situatie, caci vei crea probleme
care nu nici macar nu existau. Evalueaza situatia si actioneaza. Nu poti
schimba lucrurile cu care refuzi sa te confrunti. Progresul implica
riscuri. Punct! Ca sa marchezi un gol, trebuie ca intai sa dai drumul la minge.
Nu te mai gandi ca nu esti pregatit. Nimeni
nu se simte niciodata 100% pregatit, cand apare o noua sansa. Asta,
pentru ca cele mai multe oportunitati din viata ne forteaza sa trecem
dincolo de zona noastra de confort. In orice situatie, ne vom simti
intai insuficient pregatiti. Dar asta tine de procesul de invatare, nu-i
asa?
Nu te mai implica in relatii din motive gresite. Relatiile
trebuie alese intelept. Este mai bine sa fii singur, decat intr-o
companie neplacuta. Nu trebuie sa te grabesti. Daca trebuie sa se
intample, se va intampla – la timpul potrivit, cu persoane potrivita si
din motivele corecte. Indragosteste-te pentru ca asa simti, nu pentru ca te simti singur.
Nu mai respinge relatii noi, doar pentru ca cele vechi nu au mers. Vei
invata ca, in viata, oamenii pe care-i intalnesti, ii intalnesti cu un
scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor invata
cate ceva. Dar, cel mai important lucru este ca vor fi si cativa care vor scoate la iveala tot ce-i mai bun din tine.
Nu mai concura cu toti ceilalti din jurul tau. Nu te mai gandi la ce fac ceilalti mai bine decat tine. Concentreaza-te sa iti bati propriile recorduri, zilnic. Succesul este, pana la urma, o lupta doar intre tine si propria-ti persoana.
Nu mai fi invidios pe ceilalti. Invidia inseamna sa numeri toate harurile cu care au fost daruiti altii, in loc sa te uiti la tine si la ce ai primit tu. Intreaba-te urmatorul lucru: "Ce am eu si toata lumea isi doreste?".
Nu te mai plange si nu iti mai plange de mila. Surprizele
neplacute cu care viata te pune fata in fata nu fac decat sa iti
netezeasca calea, in directia care era menita pentru tine. Poate nu
intelegi si nu vezi asta, in momentul in care lucrurile rele se petrec –
si poate ca iti va fi greu. Dar reflecta si la celelalte lucruri
negative care ti s-au intamplat in trecut. Vei observa destul de des ca
fiecare dintre ele te-a condus intr-un loc mai bun, catre o persoana mai
buna, la o stare de spirit minunata sau o situatie fericita. Asa ca,
zambeste! Lasa-i pe toti sa vada ca astazi esti mult mai puternic decat erai ieri. Si asa vei si fi.
Nu mai tine suparare. Nu
iti trai viata cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe
tine decat pe oamenii pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna "Ceea ce
mi-ai facut este in regula", ci iertarea inseamna " Nu o sa te las sa
imi strici fericirea pentru totdeauna". Iertarea este raspunsul… Renunta la ranchiuna, gaseste-ti pacea si elibereaza-te. Si, nu uita, iertarea nu este numai pentru alte persoane, este si pentru tine. Atunci cand este nevoie, iarta-te si pe tine, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine data viitoare.
Nu ii mai lasa pe ceilalti sa te aduca la nivelul lor. Refuza sa iti cobori standardele doar pentru a-i multumi pe cei care refuza sa si le ridice pe ale lor.
Nu iti mai pierde timpul dand explicatii si scuzandu-te la nesfarsit pentru greseli. Prietenii tai nu au nevoie de asta, iar dusmanii tai oricum nu vor crede. Doar fa ceea ce simti ca este corect.
Nu mai trece cu vederea frumusetea bucuriilor marunte. Bucura-te
de lucrurile marunte, pentru ca intr-o zi te vei uita inapoi si vei
descoperi ca ele erau, de fapt, lucrurile importante. Cele mai bune
perioade din viata ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante,
pe care le-ai petrecut razand cu cei care conteaza pentru tine.
Nu mai incerca sa faci lucrurile perfect. Societatea nu premiaza perfectionistii, ci ii recompenseaza pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit.
Nu mai alege calea usoara. Viata nu e usoara, mai ales atunci cand planuiesti sa obtii ceva care sa merite. Nu alege calea usoara care sa te duca acolo. Realizeaza ceva extraordinar.
Nu te mai purta ca si cum toate lucrurile sunt minunate - atunci cand nu sunt. Este
in regula sa te impiedici din cand in cand . Nu trebuie sa te prefaci
sau sa demonstrezi mereu ca esti puternic. Nu ar trebui sa fii preocupat
nici de ceea ce cred ceilalti; plangi, daca simti nevoia - este sanatos
sa versi lacrimi. Cu cat mai curand vei face asta, cu atat mai repede vei fi pregatit sa zambesti din nou.
Nu ii mai invinui pe altii, pentru necazurile tale. Iti vei realiza visele, in masura in care iti vei asuma responsabilitatea pentru viata ta. Cand ii invinuiesti pe altii, pentru lucrurile prin care treci, le predai lor controlul asupra acelor parti din viata ta.
Nu iti mai face atatea griji. Grijile
nu vor face ca ziua de maine sa fie mai putin grea, dar sigur vor face
ca ziua de astazi sa fie mai putin vesela. Pentru a afla daca merita sa
te ingrijorezi pentru o situatie, intreba-te urmatorul lucru: "Oare situatia asta va mai conta peste un an? Peste trei? Peste cinci?" Daca raspunsul este nu, e clar ca iti faci griji inutil.
Nu te mai concentra pe ce NU vrei sa se intample. Concentreaza-te pe ce iti doresti sa se petreaca. Gandirea pozitiva este ingredientul de baza al oricarei povesti de succes. Daca
te trezesti in fiecare dimineata, gandindu-te ca ceva minunat, ti se va
intampla in ziua respectiva si daca esti putin atent, vei observa
destul de des ca ai avut dreptate.
Nu mai fi nerecunoscator. Oricat de buna sau grea a fost, pana in acel moment, trezeste-te dimineata si fii multumit ca traiesti. Cineva, undeva se lupta cu disperare sa traiasca. In loc sa te gandesti la ceea ce iti lipseste, gandeste-te la ceea ce tu ai si le lipseste altora.
Sursa: http://spiritliber.blogspot.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)