joi, ianuarie 10, 2013

Suferi de insomnie?

Suferi de insomnie? Nu poţi să ai un somn liniştit şi odihnitor? Te întrebi dacă toate sunt în ordine cu tine şi te gândeşti să începi un tratament medicamentos sau deja urmezi unul a cărui eficienţă s-a diminuat? Ar fi timpul să înveţi să-ţi pregăteşti somnul, ar fi timpul să te îngrijeşti  aşa cum meriţi şi să nu mai aştepţi să o facă altcineva în locul tău.
În primul rând, fă-ţi ordine în minte, în inimă şi în suflet înainte de culcare, deoarece fiecare somn terestru este echivalentul unei morţi fizice. Indiferent de greutatea păcatelor tale sau de nobleţea virtuţilor tale, aşa cum ştii să întâmpini somnul, vei şti să întâmpini şi moartea, pentru că, trecerea din starea de veghe în starea de somn este echivalentă procesului de desprindere a sufletului de trup ce se petrece şi la decesul clinic, cu diferenţa că sufletul rămâne încă legat de structura fizică printr-un cumul de inforenergii specifice.
ORDINEA ÎN MINTE se face prin renunţarea la orice fel de gând şi menţinerea acesteia cât mai liberă. Dacă nu reuşeşti să te eliberezi de gânduri, atunci îti poţi imagina un câmp verde întins sau un perete alb imaculat.
ORDINEA ÎN INIMĂ se face prin renunţarea la toate emoţiile ce te-au stăpânit întreaga zi, acum ca ai mintea liberă inspiră şi expiră profund lăsând să dispară cu fiecare respiraţie orice orice stare emoţională.
ORDINEA ÎN SUFLET se face prin renunţarea la orice legatură pe care sufletul a creat-o în perioada anterioară. Sufletul diferă, ca densitate, de materia fizică înconjurătoare şi, din acest motiv el trebuie eliberat de ataşamente necorespunzătoare.                               
Aşa cum uleiul se ridică deasupra apei, la fel şi sufletul dumneavoastră se ridică deasupra tuturor legăturilor necorespunzătoare pe care le-aţi creat în ultimul timp. Tot ce trebuie să faceţi este să continuaţi să respiraţi profund conştientizând că, la fiecare inspiraţie, sufletul se umple cu lumină ridicându-se deasupra tuturor.   
Să analizăm următoarele exemple:
1.  Presupunem că ai avut o zi splendidă, în care ai reuşit să faci mai mult decât ai crezut că eşti capabil. Dacă, la culcare, îţi vin gânduri necuviincioase, gânduri de invidie, imagini ale celor care bănuieşti că au fost deranjaţi de succesul tău, sau te apasă o tristeţe aparută de nicăieri, atunci somnul tău va începe greoi şi târziu în noapte, indiferent de oboseala acumulată peste zi. Când ai să te trezeşti a doua zi, vei  fi surprins să constaţi că fericirea de odinioară s-a dus, că acum te apasă melancolia şi tristeţea, că ai o stare de spirit opusă celei de ieri care te-a făcut să culminezi.  Acestea sunt efectul necunoaşterii şi needucării conştiinţei proprii, nu ai ştiut să-ţi fructifici avantajul unei zile înălţătoare. Cu alte cuvinte, nu ai ştiut să întâmpini cum se cuvine somnul. Deci, o zi întreagă de trăiri frumoase nu au contat, pentru că, cele câteva clipe înainte de culcare au amprentat mai mult starea de spirit cu care te-ai trezit a doua zi.
2.  Un alt exemplu este cel în care presupunem că ai avut o zi mai dificilă, prăpăstioasă, care nu ţi-a produs nici o mulţumire. Dacă, înainte de culcare te-ai deconectat de toate cele întâmplate în timpul zilei şi le-ai lăsat în urmă, ai ştiut să ierţi, dar mai ales să te ierţi pentru nereuşite, adormind în pace, a doua zi, spre uimirea ta, te trezeşti un alt om, unul plin de speranţă, încrezător că ziua, ce tocmai a început, îţi va aduce numai bucurii.
Din aceste două exemple, putem concluziona că, la trecerea din starea de veghe în starea de somn, ceva face ca, starea inforenergetică momentană, ce caracterizează fiinţa umană în acele clipe, să fie puternic amplificată. Este ca şi cum sufletul pleacă cu această stare momentană pe care, în timpul nopţii, o potenţează făcând ca, a doua zi, ea să fie mai manifestă în corpul fizic.
Deci, înainte de a merge la somn, se cuvine să ne legăm de cele spirituale şi să ne dezlegăm de cele materiale. E ca şi cum aţi pleca într-o călătorie. Primul pas este să ştii unde pleci, să-i anunţi pe cei la care urmează să ajungi pentru ca ei să te aştepte şi chiar să te întâmpine. Apoi, este bine să-ţi laşi casa îngrijită dacă vrei să ai o întoarcere cât mai plăcută, să simţi la întoarcere că ai revenit într-un mediu plăcut. În final, înainte de a pleca, ai grijă să-ţi încui uşa casei pentru ca nu cumva, în lipsa ta, să intre cineva să ţi-o vandalizeze.
Nu există nici o diferenţă între plecarea în călătorie şi intrarea în starea de somn pentru că, somnul înseamnă părasirea trupului de către suflet şi pentru asta, deşi nu există nici o formulă magică care să uşureze acest proces, sunt foarte utili urmarea câtorva paşi.
PASUL 1
Este absolut firesc ca, înainte de culcare, să las deoparte toate neliniştile acumulate în timpul zilei, tulburările, supărările, grijile zilei de mâine şi să mă conectez la lumea spirituală printr-o rugăciune, mai simplă sau mai complexă, în funcţie de nivelul de cunoaştere acumulat. Pentru început:
  1.     Te desprinzi de cele lumeşti şi te legi de cele cereşti prin rugăciunea Împarate Ceresc urmat de Tatăl Nostru;
  2.     Ierţi pe toţi şi pe toate, dar mai ales pe tine însuţi, prin rugăciunea:
Rog sufletul tuturor celor cărora le-am greşit să mă ierte. (inspiră şi expiră profund măcar de trei ori apoi continuă)
Iert sufletul tuturor celor care mi-au greşit şi le dăruiesc din tot sufletul cu toată dragostea, toată iubirea mea, tot ce am mai bun şi mai frumos în mine. (inspiră şi expiră profund măcar de trei ori apoi continuă)
Mă iert pentru tot şi pentru toate şi mă accept aşa cum sunt cu credinţa că Dumnezeu mă  învredniceşte să fiu mai bun, mai virtuos. (inspiră şi expiră profund măcar de trei ori apoi continuă)
Rog Sfânta Treime să ne ierte pentru tot ce am greşit faţă de întreaga creaţie divină şi pentru toată dizarmonia produsă în jurul nostru. (inspiră şi expiră profund măcar de trei ori conştientizând că toate cele de mai sus s-au realizat).
Dacă există persoane care îţi revin în minte în mod involuntar, insistă pe aceste rugăciuni înlocuind cuvântul ”tuturor” cu numele persoanei, sporind astfel eficienţa rugăciunii.
PASUL 2
            Înainte de a închide ochii, te laşi în grija îngerilor coordonatori ai acestui proces pentru ca ei să-ţi îndrume sufletul şi să-ţi păzească  trupul pe toată durata somnului prin rugăciunea:
Dumnezeule, mă ofer Ţie ca să faci cu mine şi prin mine Voia Ta, trimite-mi toţi îngerii necesari meritaţi care să-mi păzească trupul şi să-mi călăuzească sufletul pentru ca slava şi mărirea Ta să fie manifeste prin mine. (inspiră şi expiră profund măcar de trei ori conştientizând că toate acestea se realizează prin tine)
PASUL 3
            Cu ochii deja închişi, înainte de a adormi, este bine să ai gânduri cât mai bune, cât mai curate, să înlături tot negativismul, toată neiertarea acumulată în timpul zilei şi să te legi cât mai puternic de tot ce este mai frumos, mai aducător de bucurii ţie şi celor pe care îi iubeşti. De aceea fixează-ţi în minte o idee, un gând, o modalitate de a aduce bucurii celorlalţi sau ţie însuţi şi las-o să crească în tine peste noapte.
Dacă se întâmplă să te năpădească gândurile începe să numeri descrescător, în gând, de la 700 (700, 699, 698, 697, …). A doua zi vei fi uimit de somnul liniştit pe care l-ai avut, mai ales de liniştea şi pacea cu care te vei fi trezit.
Ori de câte ori vi se întâmplă să vă treziţi peste noapte, nu vă lăsaţi în mreaja diferitelor substanţe chimice existente în tratamentul medicamentos, ci insistaţi pe această metodă care vă ridică încet, dar sigur din locul în care vi se află propria conştiinţă. Obişnuiţi-vă să aprindeţi o candelă, să spuneţi o rugăciune în plus, faceţi o iertare nouă, echilibraţi-vă şi pregatiţi-vă din nou ca pentru o călătorie spirituală, iniţiatică, nu vă temeţi că “va fugi somnul”. Din contra, în starea în care sunteţi nu aveţi şanse să adormiţi prea curând, fiţi constienţi că aţi dus deja o luptă, aşa că, începeţi una cu forţe noi, ridicaţi-vă din pat şi refaceţi tot procesul având grijă să sădiţi mai adânc în voi un gând bun care să rodească peste noapte în conştiinţa voastră. 
Somn uşor!
Autor: Dragoş Scîntei

Sursa: Glasul Iubirii