duminică, iunie 30, 2013

Oglinda din viata noastra

copac apa
De căte ori  priveşti în oglindă vezi o reflexie a ta şi acelaşi lucru se întâmplă când priveşti la tot ce te înconjoară, nu doar în oglindă. Astfel, de la mireasma crinului şi până la limpezimea cerului totul este o reflexie a ta, important este felul cum priveşti. Tot acest univers a fost creat de Dumnezeu ca o reflexie a Sa. Vrei sa-L vezi pe Dumnezeu? Priveşte în jurul tău, dar mai ales învaţă cum să te priveşti în oglindă, pentru că acolo îL vei vedea cel mai des. Faptul că nu l-ai văzut până acum nu înseamnă că nu există, ci doar că nu ai ştiut să-L priveşti.
În aceste rânduri am să-ţi arăt o cale prin care să-L vezi pe Dumnezeu.  Dacă vei rezona cu ea m-aş bucura ştiind că, pentru câteva momente, ai să te afli pe această cale, m-aş bucura şi mai mult dacă o vei împărtăşi cu cei dragi ţie pentru că aceasta este adevărata Unitate a sufletelor.
Drumul pe care mă aflu este doar diferit de al tău nicidecum mai bun sau mai rău, ci doar diferit, iar, dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că drumul tău s-a intersectat deja cu al meu şi doresc sa-ţi salut necesitatea de schimbare din tine, cautarea şi curiozitatea deoarece te-au determinat să citeşti acestea.  Deja ne cunoaştem şi asta nu datorită unor puteri paranormale pe care eu le deţin şi tu nu, ci datorită esenţei divine din fiecare dintre noi, aceasta ne uneşte şi ne face sa fim UNU.
În acest UNU este începutul şi sfârşitul căutărilor noastre, restul reprezintă drumul de la sursă şi drumul înapoi către aceasta. La finele fiecărei călătoriii te întrebi “M-am bucurat destul?”, dacă raspunsul e negativ ai să refaci călătoria, căutând să te bucuri mai mult şi mai profund şi repeţi iar şi iar până raspunsul îţi va fi afirmativ sau cineva va veni şi-ţi va spune “Este timpul să te trezeşti ai călătorit destul, eşti aşteptat ACASĂ”.
Iată ce îţi propun eu: încearcă să te analizezi puţin, să observi modul în care priveşti viaţa,  dacă o priveşti ca pe o luptă sau ca pe o competiţie cu ceilalţi să ştii că te afli într-un impas. Cauza dilemelor tale, a multor probleme existente în viaţa ta este felul în care ai ales să priveşti lumea, iar, dacă trebuie să începi de undeva, din acest punct va trebui să o faci şi să te întrebi “Cum privesc eu lumea?”.
Tot ce ne înconjoară este acolo pentru a ne împlini pe noi, pentru a ne face să ne simţim aşa cum conştientul şi subconştientul nostru ne face să fim. Nimic mai simplu şi mai plin de adevăr. Să-ţi dau un exemplu: dacă te crezi umil, atunci tot universul va căuta să te facă să te simţi umil, începând cu cei dragi şi apropiaţi ţie până la insecta care tocmai te-a înţepat lasându-ţi o urmă exact sub pleoapă, în aşa fel încât să ţi-o poată “admira” toţi.
Şi toate acestea nu ţi se întâmplă ca o pedeapsă aşa cum ai fost învăţat să crezi, ci sunt consecinţe care definesc ceea ce tu eşti. Consecinţa şi pedeapsa sunt complet diferite, Dumnezeu nu pedepseşte pe nimeni, nu alungă pe nimeni, El iubeşte şi din această iubire magnifică ne hrănim cu toţii. Totul este Informaţie şi Energie, iar trăirile noastre împlinesc experienţele noastre, le desăvârşesc pentru a putea fi marcate în sufletele noastre.
Universul se manifestă ca o consecinţă a faptelor, a gândurilor, a vorbelor noastre, într-un cuvânt a felului nostru de a fi.
După ce ai ajuns să conştientizezi felul în care priveşti lumea şi ai aflat principiul oglinzii din viaţa ta, este timpul să inversezi procesul. Se găseşte în tine puterea pentru aceasta. Tot ce trebuie să faci este să-ţi reaminteşti. Reaminteşte-ţi să miroşi o floare şi ceea ce vei simţi să ştii că este o mireasmă ce se găseşte în sufletul tău, reaminteşte-ţi să priveşti cerul şi să-i observi măreţia şi să ştii că ea se găseşte şi în tine. Reaminteşte-ţi să te priveşti în oglindă şi să vezi templul Duhului Sfânt, iubeşte-l, preţuieşte-l şi bucură-te de darul de viaţă pe care îl ai, dar mai ales reaminteşte-ţi să priveşti în ceilalţi observând Dumnezeirea din tine.
Asp. IO Dragoş Scîntei
 
Sursa: www.glasuliubirii.ro

Pericolele retelelor sociale si ale internetului

internet_access

Definiţia internetului
Reţeaua mondială unitară de calculatoare şi alte echipamente computerizate interconectate conform unor reguli de comunicare (Transmission Control Protocol/ Internet Protocol).
Definiţia www
World Wide Web (Web) este pânza de paianjen mondială, un serviciu al internetului.
Definiţia reţelei de socializare
Printr-o reţea de socializare, se înţelege o reţea informaţională de utilizatori care folosesc servicii internet, bazate pe anumite sit-uri web la care utilizatorii se pot înscrie şi interacţiona cu alţi utilizatori, deja înscrişi.
Definiţie spam
Este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune. Aceasta metodă se foloseşte şi la colectarea adreselor de e-mail utilizând metode de genul “Citeşte şi dă mai departe”. Conţinutul acestor mesaje variază de la texte biblice, urări de bine cu îndemnul de a trimite mai departe, în caz contrar vor urma evenimente neplăcute, până la mesaje cu caracter alarmant menite să atragă atenţia asupra unui fapt plauzibil, îndemnand cititorul să trimită mesajul şi altor persoane. Aceste mesaje rulează într-o anumită comunitate, iar emitentul acestui mesaj foloseşte diferite metode pentru a ajunge iar in posesia lui. Adresele de email colectate sunt cel mai adesea vândute cu scopul de a trimite alte mesaje SPAM cum ar fi cele comerciale.
Definiţie phishing
Constă, în mod obişnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-şi dea datele confidenţiale pentru a câştiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei şi o adresă de web care conţine o clonă a sitului web al instituţiei financiare sau de trading.

Pericolele reţelelor sociale

Pe lângă avantajele acestor reţele, care facilitează de exemplu întrajutorarea membrilor, formarea de noi cunoştinte şi prieteni, răspândirea rapidă a ştirilor şi zvonurilor (bârfelor), aceste reţele ascund şi pericole, iată pe scurt care sunt acestea:
  1. de obicei nu se declară explicit care e sursa informaţiilor, cine este furnizorul de servicii, şi nici dacă acesta intenţionează să utilizeze informaţiile şi în alte scopuri,
  2. ştergerea informaţiilor introduse benevol pur şi simplu nu este prevazută, ele rămânând înregistrate pe vecie, chiar dacă sunt greşite sau devin cu timpul depăşite,
  3. anumite sit-uri, de exemplu, facebook, twitter păstrează informaţiile personale pe vecie chiar şi dupa ce ţi-ai şters contul
  4. lipsa de reglementări clare deschide poarta pentru abuzuri grave asupra datelor private sau chiar secrete ale utilizatorilor, cu atât mai mult cu cât majoritatea lor sunt foarte tineri şi încă nefamiliarizaţi cu pericolele de pe web,
  5. hoţii sunt tot mai sofisticaţi când strâng informaţii despre victimele lor şi folosesc servicii ca Google Earth şi Streetview pentru a-şi plănui loviturile,
  6. Sociologii afirmă că reţelele de socializare, cum ar fi “Twitter”, pot duce la scăderea dramatică a moralităţii în societate,
  7. Facebook de exemplu continuă să colecteze informaţii chiar şi atunci când utilizatorul a ieşit din cont şi a închis browserul, singura soluţie fiind restartul calculatorului
În general pe web ar trebui să respectaţi următoarele:
1. Parola să nu fie uşor de decriptat/ghicit
De obicei o parolă bună este formată din minim 8 caractere, combinaţii de majuscule, minuscule, numere şi caractere speciale ca !@#$%^&*~
2. Nu oferiţi data naşterii sau informaţii personale detaliate
Chiar dacă nu facem publică adresa ori contul din banca, hackerii sau hoţii ne pot găsi doar căutându-ne online dupa nume, locul şi data naşterii. Din cauza faptului că ne înscriem în tot felul de comunităţi, sit-uri sau pentru că facem cumpărături online, datele noastre se pot gasi la o cautare mai amanunţită pe Google.
3. Nu răspundeţi la spam-uri deoarece acestea vor atrage şi mai multe
4. Când primiţi email-uri verificaţi dacă adresa corespunde cu cea a expeditorului, se poate întampla să primiţi email de la o anumită adresă care de fapt să fie mascată. Acest lucru se poate vedea uşor în header-ul mesajului.
6. Fiţi atenţi la sit-uri de tip clonă (phishing). (Ex: www.brd.ro şi nu www.brdd.ro )
7. Folosiţi opţiunea “do not track me” sau plughin-ul de la https://www.abine.com/how-donottrackme-works
8. Folosiţi pe cât posibil pagini care respectă protocolul HTTPS (Secure HiperText Transfer Protocol) https://www.eff.org/https-everywhere
9. Restricţionaţi folosirea Google Chrome (probleme de securitate, sunteţi urmăriţi) şi treceţi pe Mozilla Firefox (e mai sigur)
10. În cazuri excepţionale (anonimat asupra a tot ceea ce faceţi pe web) puteţi folosi TOR https://www.torproject.org TOR vă selectează o adresă IP aleator, datele trimise/recepţionate sunt criptate şi amestecate astfel încât nimeni nu poate şti de unde a venit apelul. TOR poate fi setat sa-şi schimbe automat adresa IP, din 10 în 10 minute de exemplu.
Plugin-urile de la punctele 7 şi 8 există şi pentru Internet Explorer.
Daniel Timofte
 
Sursa: glasuliubiri

Chiar și demonul poate fi supus de puterea credinței

Mărturisitori - Pr. Justin Pârvu
Autor: Pr. Justin Pârvu   
A susține existența lui Dumnezeu, era foarte dificil în acele momente, a face cunoscut pe Dumnezeu. A fost o situație când conștiința mea a fost trezită. Eram în celula închisorii Aiud. Este o închisoare veche în care românii noștri au suferit enorm, încă din timpul Mariei Tereza. Această închisoare a fost renovată și utilizată de politicieni în acele timpuri moderne ale istoriei noastre. Ea deținea aproximativ 2.700 deținuți, și arăta ca un mare ”T”.
Din când în când, autoritățile întrebau pe fiecare deținut ce profesie avea, și dacă le spuneai că ești preot se opuneau și te tratau cum mare sălbăticie. Te batjocoreau și te torturau. Puteai spune orice, dar când auzeau că ești preot îți întindeau o mulțime de curse și farse.
Și ajunge la mine și mă întreabă: ”Ce meserie ai făcut?”. Eu atunci, știind ce mă așteaptă, și crezând că scap de cazne, zic: ”Agricultor”. ”Agricultor? Ți-oi da eu ție...” Și, spre surpriza mea, mă izbește de perete, măi frate, de parcă au sărit plămânii din mine, că nu m-am așteptat, m-a luat prin surprindere; atunci când te aștepți să iei o lovitură, te pregătești, dar așa e mai dificil. Și au trecut ani și ani și eu am rămas cu mustrarea asta de conștiință că atunci nu am avut tăria să recunosc.
Și apoi a venit timpul reabilitării mele1. A fost o ieșire din celule. Ceea ce vreau să spun e că ne-au scos din celule în formație, în curtea interioară a închisorii, pe toți cei 70-280 membri din celulă într-un balcon mare. Ei au făcut aceasta ca să ne pregătească pentru scoaterea la muncă: la canal, la mină sau la construcții.
Aceasta, pentru că în acel timp, oamenii din Occident, în special Europa Liberă, un post de radio din Occident, au aflat despre torturarea violentă a deținuților politici români. (...)
Oamenii din vest au început să protesteze puternic. Aveau informație precisă despre intenția de a extermina deținuții politici, că ceea ce ei făceau [conducătorii comuniști n.n.] era dezvăluit și atunci autoritățile au decis să ne scoată în alte locuri la muncă.
Și aici, în această adunare de prizonieri, prima întrebare a fost: ”Cine crede încă în Dumnezeu? Cine crede încă în această tâmpenie?”
Și, știți, am simțit o puternică revoltă interioară. Am realizat că acesta e momentul, indiferent de ceea ce putea să mi se întâmple, chiar dacă mă trimiteau înapoi în celulă, sau într-un lagăr de muncă. Regimul era diferit: într-un lagăr de muncă - era mai ușor, chiar dacă te exterminau în ambele locuri.
Când am auzit întrebarea, eu am sărit. Eu eram în spatele acestei adunări de aproximativ 120 de bărbați. Am ieșit în față, sprijinit de alții. Toți eram slăbiți, eram niște umbre, niște fantome. Am ieșit în față. Omul a spus: ”Vino aici” - arătându-mi stânga lui. ”Cine altcineva crede, ca acesta?”. Numai 7 au stat la locurile lor - oamenii lor - informatorii, care intraseră printre noi și își trădau colegii. M-au izolat 9 zile și mi-au dat porția de mâncare cunoscută: câte 200 de grame de apă sărată, seara, și o bucățică de pâine de 100 de grame. După ce acest tratament diabolic s-a terminat, ceilalți m-au întrebat: ”De ce ai spus că ești preot?”
Cum aș mai fi putut spune că sunt altceva? - Îmi ajungea mustrarea pentru cedarea anterioară. De data asta ar fi fost posibil să declar altă meserie doar dacă renunțam la Hristos.
Cine spune adevărul poate să piardă azi, dar să câștige pentru totdeauna, fiindcă nimic nu se face fără știința lui Dumnezeu; în toate e o încercare și o dovadă de dragoste a lui Dumnezeu.
Ceilalți au plecat la Baia Sprie, o mină la cca. 160 km de Aiud. După două săptămâni, eu am fost dus acolo într-o mașină a închisorii în condiții oribile, și am stat acolo 2 ani.
Eu nu m-am refăcut foarte bine psihic, dar mi-am răscumpărat păcatul anterior. Nu vreau să spun că acesta a fost un act de curaj din partea mea, cât că un rezultat al acestei acțiuni a fost că păcatul a fost ispășit. Eu am spus: ”Doamne, iartă-mă. Păcătuisem și am vrut să mă dărui Ție în acel moment periculos”. Toți m-au observat și, să știți că gardienii, ofițerii și întregul lagăr au avut un respect special pentru mine. Ei încă mă batjocoreau, dar am observat că mai puțin. Peste ani am avut ocazii de a mă reabilita în pușcărie.
Și am văzut cum și un demon poate fi supus de puterea credinței.
(Pr. Justin Pârvu - Părintele Justin Pârvu și bogăția unei vieți dăruită lui Hristos, Vol. I, ediție îngrijită de ieromonah Teognost, Editura Credința Strămoșească, Iași, 2006, pp. 104-107)

1. Hristos Domnul ne spune: ”Pe tot cel ce Mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului îl va mărturisi înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.” (Luca 12:8-9)
Din pricina fricii, Sfântul Apostol Petru numai a zis că nu este unul din ucenicii lui Iisus dar asta i s-a socotit lepădare. Totuși, această cădere a lui Petru i-a devenit pricină de întărire și desăvârșire în credință, ca mai apoi să-L mărturisească pe Hristos cu prețul vieții. Tot așa, această cădere a părintelui Justin i-a devenit mai apoi pricină de întărire în credință, ca mai apoi să-L mărturisească pe Dumnezeu fără teamă, indiferent de suferințele îndurate.