vineri, martie 15, 2013

Virgiliu Gheorghe: Impotriva familiei se duce un razboi, in care cuplurile cad, asa cum cad pe front soldatii

Sfinții Închisorilor


STUDIU - Prietenii te ajuta sa traiesti mai multA fi inconjurat de prieteni te binedispune, iar oamenii de stiinta au dovedit ca datorita lor esti si mai sanatos. Citeste cateva moduri in care amicii te ajut sa traiesti mai mult si mai bine.

Te protejeaza de dementa
Un studiu suedez realizat pe oameni de peste 75 de ani a aratat ca cei care au pastrat legatura cu mai multi prieteni si rude au prezentat un risc mai mic de a dezvolta dementa, arata Care2.

Oamenii in varsta pot sa faca si mai multe pentru a se feri de aceasta boala a batranetii. De exemplu, in loc sa stai de vorba pur si simplu cu prietenii, organizati jocuri care sa va puna creierul la treaba.

Prietenii te ajuta sa traiesti mai mult
Un grup de oameni de stiinta din Australia a studiat aproape un deceniu 1.500 de varstnici. Concluzia a fost ca cei cu multi prieteni buni si care se inteleg bine cu rudele au trait cu cateva procente mai mult decat cei izolati.

Ca sa ai sanse mai mari de reusita nu ar strica sa te imprietenesti cu cati mai multi oameni. Nicioadata nu esti prea batran pentru prieteni noi.

Mai putin stres
Unul dintre cel mai cunoscut beneficiu al relatiilor cu prietenii este reducerea stresului. Simplul fapt ca atunci cand ai o problema vorbesti cu cineva te va ajuta sa scapi de sentimentele negative.

Te ajuta sa ai obiceiuri bune
O persoana in varsta nu va vrea sa iasa singura la plimbare in parc, insa insotit de un prieten o va face mereu cu placere. Asta inseamna ca va socializa si va face miscare in acelasi timp, practiv doua lucruri care o va ajuta sa fie mai mult timp sanatoasa. 
 
Sursa: Bună Ziua Iaşi