Ai avut vreodata un sentiment straniu ca un anumit lucru este pe cale sa se intample? Potrivit unui studiu publicat in editia Frontiers in Perception Science, corpul uman poate anticipa evenimente din viitorul apropiat.
Echipa de cercetatori de la Universitatea Northwestern a analizat rezultatele a 26 de studii publicate intre anii 1978 si 2010 avand ca tema abilitatea umana de a anticipa evenimente viitoare. Exemplul oferit de Julia Mossbridge, liderul echipei de cercetare, este o persoana care se joaca pe pc, nu-l poate auzi pe seful sau care vine, insa ar putea sa aiba capacitatea de a anticipa sosirea lui.
"Potrivit analizelor noastre daca stii sa-ti asculti corpul pot detecta aceste evenimente cu 2-10 secunde inainte ca ele sa aiba loc si sa inchizi jocul. S-ar putea sa ai sansa de a deschide proiectul la care ar fi trebuit sa lucrezi. Iar daca esti norocos ai putea face toate aceste lucruri inainte ca seful sa intre in birou", sustine Julia Mossbridge pentru mindpowernews.
Aceste fenomene poarta denumirea de presentiment sau "citirea viitorului". Insa, indifferent ce sugereaza numele, nici Mossbridge si nici colegii sai nu sunt cu adevarat siguri ca oamenii pot cu adevarat citi viitorul.
"Imi place sa denumesc acest fenomen'activitatea anticipative anormala'. Anormala pentru ca unii dintre oamenii de stiinta nu au o explicatie rationala pentru el si nici nu inteleg modul in care corpul functioneaza, insa studiile nu s-a incheiat inca".
Si sunt denumite anticipative pentru ca par a prezice un eveniment desi nu exista niciun indiciu care sa-l anunte. Si activitate pentru ca exista anumite schimbari la nivelul sistemului cardiopulmonar, al pielii si al sistemului nervos.
Subiectii testati au inregistrat schimbari semnificative pe encefalograme si pe electrocardiograme cu 10 secunde inainte ca un eveniment neasteptat sa se intample. Iar asta sugereaza ca subiectii au anticipat evenimente la care urmau sa fie martori si care le provocau reactii senzoriale.
"Daca aceste activitati anticipative anormale sunt reale atunci este posibil sa fie reproduce si in alte laboratoare. Inca nu s-a aflat cauza acestor reactii fizice insa speram ca o vom determina in viitorul apropiat", a incheiat Julia Mossbridge.
sursa: sfatulparintilor.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu