vineri, aprilie 26, 2013

Svastica hitleristă îşi are originea în Carpaţi. Vechimea? – 7.000 de ani

Istoria, aşa cum o cunoaştem noi, reprezintă doar ceea ce puternicii vremii au considerat că trebuie să ajungă la publicul larg. Dincolo de varianta oficială, adevărul unor evenimente ni se dezvăluie aşa cum, adeseori, nici nu ne imaginăm că a fost, scrie Daniel Roxin pe blogul său.
În ecuaţia celui de Al Doilea Război Mondial, preocupările oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a născut dintr-o organizaţie finanţată de Societatea secretă Tule, o organizaţie ocultă ce şi-a luat numele după un tărâm mitologic necunoscut, din nordul îndepărtat…

Svastică pe ceramica de la Cucuteni

Fascinat de parapsihologie şi ocultism, Hitler a dus bătăliile celui de-al doilea Război Mondial, în mod deliberat, şi pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprentă a acţiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cântărită. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria finală…
Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce să caute pe uniformele şi drapelele unor forţe ale distrugerii. Şi poate tocmai de aceea Hitler nu a învins!!!
Svastica este şi astăzi omniprezentă în Asia, în mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folosită pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul. Budhismul, jainismul sau hinduismul îi acordă un loc special.
Svastica a început să atragă atenţia europenilor la sfârşitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, cel care a găsit simbolul în situl anticei cetăţi Troia. Specialiştii vremii au ajuns la concluzia că svastica a fost un simbol specific indo-european.
Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite şi ale vechiului Iran au părut să confirme teoria.
Descoperirile din ultima parte a secolului XX completează însă ceea ce se ştia până acum şi dau o altă perspectivă asupra istoriei svasticii pentru că cea mai veche localizare fizică a acesteia o găsim în cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani.

Japonia

În acest context, putem aşeaza încă o cărămidă la temelia tezei care spune că spaţiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dacă în acest spaţiu găsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenţei svasticii, iar pe restul continentelor o găsim cu mii de ani mai târziu, înseamnă că populaţiile antice au dus-o în cele patru zări CHIAR DE AICI, DIN CARPAȚI.


Grecia antică

Fără nicio îndoială, istoria svasticii este fabuloasă şi veţi putea afla multe lucruri inedite despre ea urmărind emisiunea Adevăruri tulburătoare, realizată în această seară de Daniel Roxin pe Naşul Tv, de la ora 22:00 (şi în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 şi luni, de la ora 09:00), o emisiune în care va aborda pe larg acest subiect, împreună cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci şi Prof. Dr. Mihai Popescu.
Emisiunea poate fi urmărită pe toate reţelele de cablu şi pe internet, aici:http://live.nasul.tv/

Vas ceramic descoperit în Anglia

Sursa: Financiarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu