Cele mai cunoscute branduri de vitamine pentru copii din SUA
conţin ingrediente la care cei mai mulţi dintre părinţi nu şi-ar expune
vreodată copilul. Aşadar, de ce să nu optăm pentru alternative mai
sănătoase?
Se presupune că vitaminele pentru copii ar trebui să fie sănătoase, nu? Ei bine, atunci, ce se întâmplă cu vitaminele Flintstones, care cu mândrie se consideră a fi „alegerea Numărul 1 a pediatrilor”? Aceste vitamine sunt produse de corporaţia farmaceutică mondială Bayer şi prezintă o listă şocantă de ingrediente nesănătoase, printre care:
- Aspartam
- Oxid de cupru
- Gudron de cărbune colorat artificial (albastru, roşu, galben)
- Oxid de zinc
- Sorbitol
- Fumarat de fier
- Ulei hidrogenat (soia)
- Amidon de porumb modificat genetic
„82% dintre copii nu mănâncă toate legumele. Fără cantitatea suficientă de legume, copiii nu pot obţine toate substanţele nutritive de care au nevoie”
Urmarea? Vitaminele Flinstones vin să umple acest gol de nutrienţi. Dar haideţi să privim puţin mai atent la unele dintre aceste ingrediente considerate “sănătoase”.
- Aspartamul
În literatura de specialitate, Aspartamul are 40 de efecte adverse asupra sănătăţii şi s-a demonstrat că expune la riscul de neurotoxicitate şi cancer.
Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piaţa alimentară. Un raport al Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor din SUA relevă faptul că peste 75% din reacţiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datorează aspartamului.
Multe dintre aceste reacţii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezentă chiar moartea. Iată doar câteva din cele peste 40 de reacţii adverse: dureri musculare, probleme de vedere, atacuri de panică, vorbire îngreunată, tahicardie, palpitaţii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameţeli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseală accentuată, iritabilitate, insomnie, respiraţie îngreunată.
- Oxidul de cupru
Ce este totuşi acest oxid de cupru? Un nutrient sau un produs chimic?
În conformitate cu Directiva de Substanţe periculoase a Uniunii Europene, într-una din legile principale ale Uniunii Europene în materie de siguranţă chimică, oxidul de cupru este listat ca fiind o substanţă periculoasă clasificată ca „Nocivă (XN) şi „Periculoasă pentru mediu (N).
Gândiţi-vă că oxidul de cupru este folosit în aplicaţii industriale ca pigment în ceramică şi, de asemenea, ca produs chimic în producţia de mătase artificială şi de baterii pentru telefoanele mobile. Probabil că, din punct de vedere teoretic este corect să îl numim mineral, dar poate fi el folosit ca nutrient în vitaminele pentru copii? Noi credem că nu.
- Gudronul de cărbune colorant artificial
- Oxidul de zinc
- Sorbitolul
- Fumaratul de fier
- Uleiul hidrogenat de soia
- Amidonul de porumb modificat genetic
Părinţii au tot dreptul de a-şi proteja copiii împotriva pericolelor binecunoscute generate de alimentele modificate genetic.
În concluzie, vitamina Flintstone a companiei Bayer este departe de a fi un produs natural, iar consumatorul trebuie să fie conştient de efectele nedorite, dăunătoare sănătăţii, care pot apărea ca urmare a utilizării acesteia.
Sursa : financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu