luni, iunie 16, 2014

Prieteni falși


 


Citate despre prietenii falsi

Prietenii fasi sunt oamenii care pretind ca iti sunt prieteni pana cand se dovedeste exact contrariul. Ei sunt oameni care se apropie de tine doar pentru a afla cat mai multe detalii intime despre tine si viata ta, petru ca mai apoi sa te barfeasca.
Pentru ca adesea ne straduim sa vedem partile bune in oameni le oferim tuturor mai multe sanse pentru a dovedi ca nu ne sunt dusmani sub acoperire. Daca totusi se intampla sa descoperi un prieten fals in viata ta ar trebui sa te distantezi de el cat mai repede. Viata este prea scurta ca sa o petreci inconjurat de oameni carora nu le pasa de tine.
Ca sa te ajute sa-ti amintesti acest sentiment, iata cateva citate despre prietenii falsi:

Christian Nestell Bovee

“Prietenii falsi sunt precum umbra noastra, stau aproape de noi cand mergem sub soare, dar ne parasesc instant atunci cand intram in intuneric”
Ai avut vreodata vreun prieten care pur si simplu nu a putut fi alaturi de tine atunci cand ai avut parte de o situatie “neagra”?
Prietenii falsi doresc sa stea cu tine atunci cand totul merge bine, dar in clipa in care situatia se complica se dau la o parte. Adesea, acesti oameni vor astepta pana cand cred ei ca ai depasit greutatile si se intorc la tine cu pretentia de a-ti fi din nou prieteni, ca si cum nimic nu s-a intamplat.

Ralph Waldo Emerson

“Sa razi des si mult; sa castigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa castigi  aprecierea criticilor onesti si sa induri tradarea prietenilor falsi; sa apreciezi frumusetea; sa vezi ce e mai bun in ceilalti; sa faci lumea un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, un petic de gradina sau o izbavire a conditiei sociale; sa stii ca macar viata unei singure alte persoane a fost mai usoara pentru ca tu ai trait. Asta inseamna sa reusesti”.
Ideea lui Emerson te ajuta sa pui “tradarea prietenilor falsi” in perspectiva, atunci cand vine vorba de toata viata ta. Atunci cand recunosti un prieten fals langa tine, te poti trezi coplesit de o multime de sentimente, si poti trece printr-o multime de stari, de la ranit la socat. S-ar putea sa ajungi sa te intrebi chiar de ce nu ai vazut mai devreme cum era el cu adevarat.
Dar acest citat iti aminteste ca, daca te deschizi ocazional la prieteni noi este posibil sa fii dezamagit.  Este parte a vietii, iar daca ti se intampla si tie sa stii ca nu esti singurul. Emerson sugereaza aici ca a-ti face un prieten fals este chiar o parte a “reusitei” in viata. Cu alte uvinte, pune esecul in perspectiva si mergi mai departe. Sunt prea multi oameni buni in lume ca sa-ti irosesti energia pe cei care nu merita.

Proverb scotian

“Prietenii falsi sunt mai rai decat cei mai aprigi dusmani”
Acest proverb se refera la faptul ca este mai usor sa faci fata unei persoane despre care stii de la inceput ca nu este de partea ta, decat cuiva despre care ai crezut ca iti este prieten, cand de fapt nu era asa.

Oscar Wilde

“Iarta-ti intotdeauna dusmanii – nimic nu-i deranjeaza atat de mult”
Iata intr-adevar cel mai bun mod de a te purta cu un prieten fals. Il poti confrunta in prima faza, dar mai apoi trebuie sa mergi mai departe. Cu siguranta acest lucru este destul de dificil, pentru ca atunci cand afli de tradarea unui “prieten” primul lucru pe care ti-l doresti este sa iti dai seama “de ce” . Dar, in loc sa-ti pierzi vremea incercand sa iti dai seama de ce cineva care a pretins ca este prietenul tau incearca sa te raneasca, ar fi mai bine sa-ti dedici timpul prietenilor adevarati din viata ta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu