duminică, august 17, 2014

Fericirea nu este trecatoare


          Cred ca odata invatat modul de a trai fericit in mod constient, fericirea este o optiune de viata. Cand intelegi ca fericirea este o optiune in felul in care doresti sa iti traiesti viata, stii ca este de durata. Sa zici ca fericirea este instabila sau este o stare trecatoare nu este logic, daca stii ce este si cum sa ajungi la ea.
           Pentru a ii determina durata, trebuie sa stim sa facem diferenta intre fericirea autentica si celelalte momente de emotie pozitiva, veselie, bucurie, multumire, satisfactie.
           Cand esti vesel, bucuros, emotionat, multumit, satisfacut spui: “Sunt multumit ca am reusit sa cumpar masina la care am visat o viata”. Poti spune si ca esti fericit, dar mai corect ar fi sa spui “multumit”. Sau “satisfacut deplin”.
           Cand esti fericit, spui “Sunt fericit”. Cu accentul pe sunt, si fara sa cauti motive.
           Spui “sunt fericit” cand esti langa iubirea vietii tale. Si nu mai e nevoie de alte explicatii, pentru ca accentul este pe cuvantul “sunt”.
           Spui “sunt fericit” cand ai inteles ca ai atins una din valorile esentiale din viata ta.
           Cand ai un moment de luciditate in care realizezi ca ai atins una din valorile esentiale ( cum e iubirea ), veti spune “sunt fericit” si nicidecum “sunt multumit”.
           Daca ne asteptam ca fericirea sa ne vina din afara ca si o rasplata, pentru ca facem lucruri bune, din cariera, din familie, din situatia materiala buna, atunci vom obtine scurte momente de multumire, care nu sunt cele de fericire.
           Crampeiele de fericire pe care le avem toti, sunt scurte momente de iluminare.
           Ele anticipeaza fericirea care o putem atinge. De aceea e esential sa tinem cont de ele.  Sa actionam tinand cont ca pot fi prelungite in mod constient, prin alegerea noastra de a trai in alt mod, mai implinit.
           Fericirea care vine mereu dinauntrul nostru, poate sa tina la nesfarsit.
Nu este trecatoare decat daca uiti cine esti si ce poti sa faci.
           O fericire atinsa constient, va fi stabila si continua doar atunci cand nu va mai fi influentata lucruri si evenimente din exterior.
           Cand vom descoperi fericirea interioara, nimic nu ne va mai tulbura.
           Cand vom sti sa o descoperim, sa o mentinem in noi, sa o traim din plin ca un mod de viata la care avem tot dreptul, atunci nu vom mai avea nici o neclaritate despre ce inseamna fericirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu