marți, aprilie 12, 2016

Ce nu au spus jurnaliștii despre Catedrala Mântuirii Neamului: lângă Catedrală, Biserica Ortodoxă construiește un SPITAL, ultramodern. Are și secție de URGENȚE

                În goana după publicitate, unii s-au cățărat pe tinerii morți la clubul Colectiv pentru a-și face cunoscută ideologia. Astfel, nici nu apucaseră morții să închidă ochii, că s-au scos de la naftalină lozincile cu "spitale, nu catedrale". 
               Dacă s-a demonstrat, fără putință de îndoială, că România stă în media europeană la capitolul spitale per numărul de locuitori, aceiași ideologi au spus că de fapt problema o reprezintă fondurile de la Catedrala Mântuirii Neamului, care ar putea fi folosite pentru ridicarea unor spitale noi. 
               Mai mult, pe internet a apărut o petiție pentru transformarea Catedralei Mântuirii Neamului în spital, informație preluată și de o parte a presei.
              Ceea ce jurnaliștii nu știau, înainte să preia această petiție este faptul că în cadrul Complexului Catedralei Mântuirii Neamului, Biserica Ortodoxă construiește...un spital. În proiectul Catedralei, lângă lăcașul de cult se construiește Centrul Social Medical, Casa Sfântul Apostol Luca. lnstituția va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primări Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă.
              Ideea unei Catedrale a Neamului a fost ridicată inițial de Mihai Eminescu, fiind apoi susținută de Regele Carol I dar și de Regele Ferdinand.
 
              În 2014, Guvernul României a alocat 14 milioane de euro pentru construcția Catedralei, dintre care 9 milioane de euro s-au întors la bugetul de stat sub formă de impozite şi contribuţii sociale la salariile lucrătorilor de pe şantierul catedralei, TVA, acciză şi alte taxe.

              Patriarhia estimează că edificiul va costa, în total, 80 de milioane de euro. De asemenea, complexul va cuprinde alte trei clădiri:  În partea din faţă-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din faţă-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din ţară şi din străinătate, 


Unde se pot face donaţii pentru Catedrala Mântuirii Neamului: 
Cont BCR (ROL): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala Sector 4, București
 

Sursa: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu