luni, iulie 08, 2013

Vreti să ştiti dacă iubiti cu adevărat fiintele? Iată un indiciu

Veţi spune: “Cum putem însă şti dacă credem cu adevărat în Dumnezeu şi dacă Îl iubim?”
Este simplu: dacă sunteţi recunoscători, dacă vă gândiţi să Îi mulţumiţi. Este exact contrariul a ceea ce fac în general oamenii. Ei îşi afirmă credinţa în Domnul, îşi închipuie că Îl iubesc, dar această credinţă şi iubire se manifestă deseori numai prin cereri: Dumnezeu trebuie să vegheze asupra lor, să îi ocrotească, să le dea tot ce-şi doresc, iar dacă nu o face, ei nu vor mai crede în El, nu Îl vor mai iubi.
Da, aceasta este credinţa şi iubirea multor credincioşi: nişte cereri şi reproşuri. Iată de ce credinţa lor este şovăitoare şi iubirea lor este atât de schimbătoare.
Pentru cei mai mulţi oameni, a iubi înseamnă a cere ceva. Da, în traducere literală! Astfel se comportă faţă de Domnul şi faţă de persoanele pe care pretind că le iubesc: le urmăresc cu cererile lor şi sunt mereu nemulţumiţi orice ar primi. Iată încă un criteriu: vreţi să ştiţi dacă iubiţi cu adevărat fiinţele? Este simplu: le sunteţi recunoscători? Dacă nu aveţi nimic să le cereţi, dacă simţiţi că trebuie să le mulţumiţi prin cuvinte – sau numai cu ajutorul gândului – fiindcă există, atunci da, puteţi fi siguri că le iubiţi. Altminteri, numiţi-vă cum doriţi sentimentele, dar în orice caz nu este vorba despre iubire.   [...]
Există tot felul de cărţi care ne învaţă cum să medităm, ce formule să pronunţăm în timpul meditaţiilor… Nu neg faptul că ele pot fi frumoase, utile şi eficace. Dar există un cuvânt ce nu este menţionat deloc, un cuvânt care pentru mine este cel mai puternic dintre toate, un cuvânt ce armonizează, vindecă: este cuvântul “mulţumesc”.
Am încercat multe metode în viaţă, am făcut multe experienţe, dar în ziua în care m-am obişnuit să pronunţ în mod constant cuvântul “mulţumesc”, am simţit că posedam o baghetă magică capabilă să transforme totul. Desigur, sunteţi dezamăgiţi: “Oh, numai pentru atât!”. Dacă ar fi fost formulă tibetană sau cel puţin cuvântul “OM”, atunci da, imediat curiozitatea voastră s-ar fi stârnit. Ei bine, nu, este pur şi simplu “mulţumesc”. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc… iar dacă ştiţi cum să îl pronunţaţi, acest cuvânt va face o lucrare în profunzimea fiinţei voastre.
Nimic nu este mai important decât să îi mulţumiţi Domnului: “Îţi mulţumesc Doamne, îţi mulţumesc din inimă, din tot sufletul, cu tot gândul şi spiritul meu, îţi mulţumesc.”


O.M.Aivanhov – “Iubirea mai mare decât credinţa”

Sursa: GlasulIubirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu