vineri, noiembrie 24, 2017

Ce rol au prietenii in procesul de evolutie personala?




Oamenii intra si ies destul de repede din viata noastra…
Dintre cei care intra, unii vin si raman, in timp ce si mai putini sunt cei care isi lasa amprenta de neinlocuit in sufletul nostru.

Acestia din urma sunt cei care ne schimba viata pentru totdeauna!

Fiecare dintre noi am facut parte din diverse cercuri sociale.
Inca de mici am fost inconjurati de alti oameni, cu care ne placea sa ne petrecem timpul liber.
Spre adolescenta am inceput sa atragem langa noi persoane asemeni noua, cu valori si principii comune.
Am inceput sa observam putin cate putin influenta pe care o are fiecare persoana asupra noastra si ne-am adus in atentie modul in care relationam cu ceilalti.
Cu o imagine neclara, multi dintre noi vedem doar partea plina a paharului in relatiile de prietenie si credem ca in fiecare persoana se afla un prieten loial.
Ignoram pur si simplu acele sageti pe care ceilalti le arunca asupra noastra si credem ca anturajul este tot una cu prietenia.
Faptul ca existau in trecutul meu cateva persoane cu care imi petreceam timpul, consumam alcool si eram acceptat, credeam ca inseamna in totalitate o relatie buna de prietenie.
Fara sa imi dau seama, ma invarteam intr-o roata de hamster si nu aveam nici o sansa sa vad alte oportunitati si sa cunosc o adevarata relatie de prietenie.
De evoluat nici nu se punea problema pentru ca faceam de fiecare data aceleasi lucruri.
Cand intampinam probleme, acele persoane dispareau ca prin minune, iar eu credeam ca si asta este un lucru firesc si ca fiecare are momentele lui in care poate sa fie absent, ignorandu-ma in totalitate.
Am inceput sa citesc iar timpul si experienta m-a facut sa inteleg adevarata comoara ce se afla in prietenie.
Cu ce te ajuta implicarea in prietenie?
Implicarea intr-o relatie de prietenie aduce numai beneficii atat tie cat si celorlalti.
Nu ma refer aici la beneficii materiale, ci la acele valori ce nu pot fi cumparate cu bani.
Prietenia si dragostea sunt doua dintre valorile importante din viata fiecarui om, ce iti ofera fericire si siguranta si te ajuta la dezvoltarea ta si in drumul pe care il ai de parcurs spre o viata linistita, cu mult superioara fata de ceilalti.
Un om inconjurat de prieteni se va simti mereu bine.
In el va rasari sentimentul de implinire si realizare, o descifrare a misterului vietii si o bogatie nemasurata si neinlocuibila a firii omenesti.
Odata cu aparitia prietenilor in viata ta, sufletul si universul ti se coloreaza imbracand haine stralucitoare si totul devine mult mai usor decat a fost initial.
Fiecare problema este mult mai simpla, curajul de a lupta si de a merge mai departe este cu mult crescut, iar forta fizica si mentala capata o rezistenta mult mai mare.
Un om fara prieteni este un om sarac din toate punctele de vedere.
Dificultatiile pe care le intampina pe parcursul vietii, singuratatea ce lasa urme adanci in personalitatea si caracterul omului, duce la aparitia unor tulburari in convietuirea omului in societate.
Un om care adesea este singur si lipsit de prietenie, va avea o viata asemanatoare cu cea a unui om grav bolnav, unde suferinta si slabiciunea sunt la ordinea zilei.
Dragostea este vindecatoare pentru sufletul si trupul nostru, iar implinirea sufleteasca este si ea legata de dragostea fata de semeni si iubirea prietenilor nostri.
Un prieten este acela ce te accepta asa cum esti si te iubeste in mod neconditionat.
Cu siguranta ai intalnit extrem de multe persoane ce pretindeau ca iti sunt prieteni, iar la prima incercare s-au spulberat precum nisipul fin in bataia vantului.
Daca nu ai ai inca prieteni adevarati, nu iti pierde speranta si increderea in oameni, pentru ca prietenia adevarata inca exista si este acolo langa tine, gata sa iti zambeasca in orice moment.
Prietenia adevarata te ajuta, te dezvolta si iti arata frumusetea ascunsa din tine.
Un prieten te intelege si cauta solutii impreuna cu tine in problemele existentiale.
Iti celebreaza fiecare succes si se bucura cu sinceritate de fiecare reusita a vietii.
Multi pretind ca iti sunt prieteni, insa tu ai datoria sa observi si sa oferi incredere si prietenie acolo unde sentimentul este reciproc.
Ignora-i pe cei ce te ignora si acorda-le sansa celor ce te iubesc neconditionat sa iti arate acest lucru.
Ce rol au sfaturile prietenilor in viata noastra?
Sfaturile sunt pansamente umede aplicate ranilor deschise prin care trecem in calatoria noastra prin viata.
Un sfat bun la momentul potrivit face cat 1000 de vorbe.
Un sfat sincer de la un prieten bun iti deschide noi orizonturi si optiuni in dezvoltarea ta si te ajuta ca impreuna cu acela sa urci pe o treapta superioara si sa iti duci viata la un alt nivel.
Acorda-i sufletului tau cel mai bun tratament pe care il gasesti, acesti minunati oameni si lasa minunatul sentiment al prieteniei sa se reverse peste intregul corp.
Cred in prietenie adevarata, cred in mine si cred in tine!
Impreuna putem schimba ceva in aceasta lume si impreuna ne putem bucura de oameni minunati.
De ce este esential sa fim ascultati si care sunt consecintele ce apar in cazul in care nu suntem ascultati? 
Ce impact au prietenii asupra noastra?
Cand esti ascultat vezi cu ochii tai ca nu esti singur, chiar daca ai clipe in care crezi ca nu este nimeni acolo sa te ajute.
In momentele in care iti este greu sa te regasesti, tinzi sa crezi ca esti singur, al nimanui, iar comunicarea cu un prieten este benefica si esentiala, bucurandu-te ca cineva are pe langa problemele sale, timp pentru a le asculta si pe ale tale.
Multi, probabil ca si tu, sunt nefericiti pentru ca nu gasesc intelegere si ascultare nici in prieteni, dar nici macar in propria sa familie.
La nivel psihologic se instaleaza un sentiment de singuratate, fapt ce va provoca adevarate dereglari in comportamentul si in subconstientul tau.
Convingerea ca esti singur te va face in timp sa pierzi increderea in oameni si sa te izolezi.
Vei dori sa stai cat mai retras avand impresia ca traiesti intr-o lume total diferita de tine, unde anxietatea si depresia incep sa isi faca simtita prezenta.
Netratate aceste tulburari ajung sa provoace adevarate dereglari, ducand subiectul intr-o stare generala depresiva, scazandu-i drastic increderea in sine.
Daca nu se va actiona la timp in unele cazuri pot avea sfarsit nefericit.
Iata de ce este foarte important sa avem alaturi de noi acesti oameni minunati, ingeri pe pamant numiti intr-un singur cuvant..prieteni.

Sursa: Florin Iacob - blog - „Depaseste Limitele”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu