Când irosim în zadar energia noastră vitală:
1. Abandonarea lucrurilor în miezul acțiunii.
Acest lucru contribuie la scurgerea energiei vitale. Unii oameni spun că visează aceste lucruri, pentru a le aminti importanța finalizării procesului. Din acest motiv este important să nu te apuci de lucruri de care nu ai timp sau pe care nu vrei să le faci. Aceste cazuri rămân de multe ori promisiuni, datorii incomplete și neîmplinite la care așa și nu te-ai mai întors.
Cu cât mai mare este minciuna, cu atât mai multă energie se consumă atunci când o spui. Cât de mult trebuie să iei în considerare detaliile care creează această minciună? Încearcă să fii sincer cu toate persoanele care te înconjoară, iar viața ta va deveni mai ușoară și mai plină de energie.
2. Teama, ostilitatea, neîncrederea.
Frica, la fel ca și minciuna, consumă o cantitate enormă de energie. Neîncrederea ființei umane sau atitudinea ostilă, determină organismul să lucreze într-un mod stresant, iar în final nu va produce nimic bun. Amintește-ți că toate emoțiile depind de starea ta și de percepția pe care o ai despre lume. Lucrează asupra ta și poți învăța să-ți economisești energia.
3. Lipsa contactului cu natura.
Viața în oraș este obositoare: nici un minut de tăcere absolută, nici o șansă de a te îndepărta de probleme; lipsă de expunere la aer curat și lipsa contactului cu natura. Copaci, iarbă, cântecul păsărilor – toate te hrănesc cu energie, iar orașul rece și lipsit de suflet, scoate tot binele din tine lăsându-te ca o lămâie stoarsă.
4. Grijile și multitudinea de sarcini.
Organismul consumă o grămadă de energie dacă lucrează într-un mediu stresant. Nu există nici un sistem al organismului pe care stresul nu l-ar afecta negativ.
5. Conversațiile despre orice.
De ce ar trebui să-ți irosești energia pentru a vorbi despre subiecte
care nu-ți aduc profit nici ție, nici interlocutorului tău? Dacă simți
că o conversație nu are nici un sens, nu ezita să-i pui capăt.
Amintește-ți, viața este prea scurtă pentru subiecte lipsite de sens.6. Supărarea.
Obiceiul de a nu ierta, a ține pică și a fi furios este, probabil, cea mai proastă calitate umană. Emoțiile negative ne consumă din energie și se alimentează cu ea, crescând în proporții enorme. Dacă nu poți ierta un om pentru o faptă sau alta, gândește-te că, în primul rând, îți faci rău ție, minții tale, sănătății tale fizice și rezervelor de energie din viața ta.
7. Somnul insuficient.
De unde să iei energie, dacă nu oferi odihnă nici trupului, nici sufletului? Nerespectarea bioritmurilor duce corpul spre confuzie: nu mai înțelege cum să facă față sarcinilor fără a avea un grafic stabil de muncă și odihnă, iar cu timpul se împotrivește.
Organismului îi este nociv nu doar alcoolul, drogurile și tutunul. Există mai multe obiceiuri pe care avem tendința de a nu le observa: mâncatul în exces, consumul de alimente nesănătoase, obiceiul negativ de a urmări tot ceea ce se întâmplă sau de a învinui tot universul pentru ceea ce ți se petrece. Cu cât mai rău te alimentezi, cu atât mai greu îi este organismului de a elimina toxinele, astfel încât aceste obiceiuri alimentare conduc adesea la boli hepatice și insuficiență renală. Obiceiul de a gândi negativ duce la perturbarea sistemului nervos.
8. Factorii externi și bolile.
Există factori externi care afectează faptul că nu suntem capabili. Cu toate acestea, fiecare poate opri fluxul de energie vitală care este consumat, prin evitarea oamenilor neplăcuți din viața noastră. Important – nu te supăra, dar oprește comunicarea sau cearta cu persoanele neplăcute, nu-i lăsa să se bucure de vulnerabilitatea ta.
Sfat: Dacă ți se pare dificil să duci evidența energiei tale vitale, comportă-te cu ea la fel ca și cu banii. Fă o listă și ia în considerare costurile și energia pe care o cheltui pentru anumite lucruri. Vezi unde poți reduce din energie și ce lucruri ar trebui să faci pentru a-i mări cantitatea. Astfel, vei fi capabil să-ți echilibrezi viața și vei avea mult mai multă energie pentru a realiza tot felul de lucruri.
Sursa: De vorbă cu tine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu